Denizli

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde FETÖ/PDY temizliği

17:41 01 Eylül 2016
Denizli Büyükşehir Belediyesi'nde FETÖ/PDY temizliği

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, şu ana kadar belediyeye bağlı birimlerde çalışan 39 personelin işine son verildiğini bildirdi.

Belediye Başkanı Zolan, yaptığı yazılı açıklamada, FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma açıldığını, başta Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (DESKİ) olmak üzere bir çok kurumda incelemeler yapıldığını ifade etti.

Soruşturmaların kapsamlı bir şekilde devam ettiğini vurgulayan Zolan, şunları kaydetti:

"Temizlik çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Milli irademize kast eden tüm hainlere karşı mücadelemiz her yerde devam edecektir. Vatanına ihanet eden bu alçak terör örgütü ile bağlantısı olanların hiçbir zaman kurumlarımızda barınmalarına izin vermeyeceğiz. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ'de yürütülen soruşturmalar kapsamında, bugün Denizli Büyükşehir Belediyesi'ndeki 6 personelden 3'ü açığa alınıp, 3 personelin de hizmet akdi sona erdirildi. Bugünkü soruşturma ile birlikte Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından ilişkisi kesilen personel sayısı 24 oldu. Aynı şekilde DESKİ'den de 4 personelden 2'si açığa alınıp, 2'sinin hizmet akdi sona erdirildi. DESKİ'deki toplam sayı ise 15 oldu. Denizli Büyükşehir Belediyesi ve DESKİ'de açılan soruşturmalar kapsamında bugüne kadar 39 personelin kurumlarımızla ilişkisi kesildi."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.