Denizli

Ramazanoğlu'ndan Türk Kızılayına kurban bağışı

20:34 02 Eylül 2016
Ramazanoğlu'ndan Türk Kızılayına kurban bağışı

Eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı, AK Parti Denizli Milletvekili Sema Ramazanoğlu, Türk Kızılayına kurban bağışı yaptı.

Ramazanoğlu, Türk Kızılayı Denizli Şubesini ziyaret etti. Şube Başkanı Erdal Otçu ve yönetim kurulu üyeleriyle görüşen Ramazanoğlu, derneğin sadece Türkiye'de değil tüm dünyada yardım faaliyetleri yürüttüğünü söyledi.

Türk Kızılayının uluslararası bir yardım kuruluşu olarak akreditasyonunun bulunmadığını duyduğunda şaşırdığını belirten Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"Çünkü 100 yılı aşkın Hilal-i Ahmer'den beri bir geleneği olan, geçmişi olan bir kuruluşumuz. Ama uluslararası akreditasyonu yapılmamış bugüne kadar. Onun müracaatı yapıldı ve şimdi artık Kızılay, bütün dünyada gittiği zaman kurumsal bir kimliği olarak hem devletler nezdinde hem de uluslararası kuruluşlar nezdinde akreditasyonu olan bir kurum. Her işte bugüne kadar göğsümüzü kabartan işler yapıyordu, bundan sonra artık yaptığı işlerde kurumsal bir duruşu da olacak."

Ramazanoğlu, Makedonya, Kazakistan ve Somali'de vekaletle kesilmek üzere kurban bağışı yaparak, makbuzları imzaladı.

Otçu da Türk Kızılayının vekaletle aldığı kurbanları kestikten sonra raf ömrü 18 ay olan konserve kutularında kavurma olarak muhafaza ettiğini ve bunları ihtiyaç sahiplerine dağıttığını kaydetti.

Bu yılki sloganlarının "Kurban bereketi yıl boyu sürsün" olduğunu dile getiren Otçu, "Et ve Süt Kurumunun kombinasında, vekalet aldığımız kurbanları Diyanet İşleri Başkanlığı görevlisi nezaretinde keseceğiz. Bu yıl Kızılay, hedefini yüzde 50 artırdı. Yurt içinde 21 bin, yurt dışında da 31 bin hisseye ulaşmayı amaçlıyoruz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.