Denizli

Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı

16:22 19 Eylül 2016
Yeni eğitim ve öğretim yılının açılışı

Denizli’de, 2016-2017 eğitim-öğretim yılının ilk dersinde "Milli Egemenlik, Demokrasi ve Vatan Sevgisi" işlendi.

Yeni eğitim ve öğretim yılının başlaması dolayısıyla İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Daha sonra Merkezefendi ilçesine bağlı Gerzele Mahallesi'nde 23 hayırsever tarafından yaptırılan Hayırseverler Ortaokulu'nda tören düzenlendi.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, devletin eğitime büyük pay ayırdığını ama şartları elverişli olanların da imkanlarını toplum için kullanması gerektiğini belirtti.

Altıparmak, "Çocuklarımıza örnek teşkil eden bu davranışı, çocuklarımız devam ettirsin. Zira her şeyin bir ruhu vardır. Denizli'nin ruhunda da girişimcilik vardır. Eğitim öğretim yılı öğrencilerimiz başta olmak üzere öğretmenlerimize, milli eğitim camiamıza hayırlı uğurlu olsun." dedi.

Vali Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hayırseverlere okula katkılarından dolayı plaket verdi.

Yeşilköy İşitme Engelliler İlkokulu öğrencilerinin halk oyunları gösterisini ilgiyle izleyen protokol üyeleri, engelli öğrencilere işaret diliyle teşekkür etti. 8'inci sınıf öğrencileri, 5'inci sınıf öğrencilerine 'hoş geldiniz' çiçekleri verdi.

Protokol üyeleri tarafından okulun açılış kurdelesi kesildikten sonra, Vali Altıparmak ilk ders zilini çaldı. Altıparmak ve beraberindekiler sınıfları gezerek, öğrencilerle sohbet etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.