Denizli

19 Eylül Gaziler Günü

16:33 19 Eylül 2016
19 Eylül Gaziler Günü

Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından Mustafa Kemal Atatürk'e "Mareşallik" rütbesi ile "Gazilik" unvanının verildiği 19 Eylül Gaziler Günü'nün 95. yıl dönümü, Denizli Valiliği önünde düzenlenen törenle kutlandı.

Atatürk Anıtı'na çelenk sunulmasının ardından saygı duruşunda bulunularak İstiklal Marşı okundu.

Muharip Gaziler Derneği Denizli Şube Başkanı Hamdi Helvacılar, törende yaptığı konuşmada, vatanın bağımsızlığı ve bekası uğruna muharebe meydanlarında canlarını ortaya koyan fedakar gazilerin gününü kutlamanın gurur ve heyecanını yaşadıklarını belirtti.

Türk Silahlı Kuvvetlerinde yuvalanan millet ve Cumhuriyet düşmanı hainlerin 15 Temmuz'da darbe teşebbüsünde bulunduğunu ifade eden Helvacılar, şöyle devam etti:

"Bu teşebbüs Türk Silahlı Kuvvetleri'nin gerçek vatansever askerleri, emniyet teşkilatı ve milletimizin kahraman evlatları tarafından önlendi. İç ve dış vatan hainleri aynı amaca hizmet etmektedir. Türk milleti, hürriyeti ve bağımsızlığı söz konusu olunca daha sıkı kenetlenmesini bilmiş, azmi ve iradesiyle bu hainlere her zaman diz çöktürmüştür. Topraklarımızın bir daha istila edilmesine, hürriyet ve bağımsızlığımıza göz dikilmesine ne biz ne de bizden sonraki nesiller hiçbir zaman müsaade etmeyecek."

Protokol üyeleri, daha sonra Muharip Gaziler Derneği Denizli Şubesini ziyaret ederek gazi ve gazi yakınlarının gününü kutladı. Burada, Denizli Belediyesi Mehter Takımının gösterisini izleyen protokol üyeleri, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şubesini ziyaret ederek şehit yakını ve gazilerle görüştü.

Törene, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, 11. Komando Tugay ve Garnizon Komutanı Topçu Kurmay Albay Gültekin Yaralı, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, İl Jandarma Komutanı Albay Cengiz Yıldız, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Denizli Şube Başkanı Mustafa Işık, askeri ve mülki erkan ile gaziler ve yakınları katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.