Denizli

Eğitime hayırsever desteği

19:46 26 Eylül 2016
Eğitime hayırsever desteği

Denizli'de daha önce 3 eğitim kurumunun yapımına destek veren hayırsever iş adamı ile dördüncü eğitim kurumuna destek için protokol imzalandı. İş adamı, kız yurdu yapılması için destekte bulunacağını bildirdi.

Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile ilkokul yaptıran ve Hayırseverler Ortaokulu'na destekte bulunan hayırsever iş adamı Osman Aydınlı'nın Pakize Suzan Özkardeş İlkokulu bahçesine yaptıracağı anasınıfı derslikleri için Denizli Valiliği Toplantı Salonu'nda protokol imza töreni düzenlendi.

Vali Ahmet Altıparmak, törende yaptığı konuşmada, Denizli'de hayırsever ikliminin hızla büyümeye ve hakim olmaya başladığını, iki ay içerisinde yedi protokol imzaladıklarını ifade etti.

Her okulun anasınıfına kavuşmasını, yanında bir anaokulu olmasını istediklerini dile getiren Altıparmak, "Bugün Osman beyle eğitim camiamıza bir okul daha kazandırıyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Derslik olarak az gözükebilir ama ilkokul bünyesinden boşaltılacak sınıfla bizim elimizi güçlendiriyor, işimizi kolaylaştırıyor. Tekli öğretime geçme temel amacımız, bunu da hızla gerçekleştiriyoruz. Bu hayrın, hem çocuklarımıza hem eğitim camiamıza hem de ülkemize hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Osman beyin bu ilk hayrı değil, daha önceden üç tane daha hayrı var. Evlatları için de büyük bir miras bırakıyor. Bunun diğer hayırseverlerimize de örnek olmasını diliyorum." dedi.

Hayırsever iş adamı Osman Aydınlı da eğitim alanında katkı sağlamaktan mutlu olduklarını belirterek, "Ülkemiz, coğrafi ve stratejik bakımdan çok önemli bir yerde. Ülkemize sahip çıkmanın en önemli yönü eğitim. Elimden geldiği kadarıyla da bu işe önem veriyorum. Sayın Valimize ve Milli Eğitim Müdürümüze bu fırsatı verdikleri için teşekkür ederim. Kız yurdu yapılmasının önceliğini istiyorum. Bugün ben 200 bin lira katkı sağlayarak bunu başlatmak istiyorum." dedi.

Konuşmaların ardından Osman Aydınlı Anasınıfı Derslikleri'nin protokolü Vali Altıparmak ve hayırsever iş adamı Osman Aydınlı tarafından imzalandı. İmza törenine Osman Aydınlı'nın çocukları Özgür ve Mustafa Aydınlı da katıldı.

Pamukkale ilçesine bağlı Aktepe Mahallesi'ndeki Pakize Suzan Özkardeş İlkokulu bahçesine yapılacak olan Osman Aydınlı Anasınıfı Derslikleri'nin, 400 bin liraya mal olacağı, 3 derslikten oluşacak anasınıfında 75 öğrencinin eğitim göreceği bildirildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.