Denizli

Denizli'nin ihracatı arttı

15:30 01 Ekim 2016
Denizli'nin ihracatı arttı

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Başkanı Süleyman Kocasert, Denizli ihracatının eylül ayında, geçen seneye göre yüzde 10'luk bir artışla 235 milyon dolara yükseldiğini bildirdi.

Kocasert, eylül ayı ihracat rakamları ile ilgili yaptığı değerlendirmede, TİM tarafından açıklanan ihracat rakamlarına göre geçen yıl eylül ayına kıyasla ülke ihracatının yüzde 0,8 azalmasının 9 günlük kurban bayramı tatilinden kaynaklandığını ifade etti.

Eylül ayı ihracat artışında Denizli'nin performansının dikkat çektiğine işaret eden Kocasert, şunları kaydetti:

"Bu performansla en fazla ihracat gerçekleştiren 10 il içerisinde ihracatını eylül ayında en fazla artıran ikinci il Denizli oldu. Ocak-Eylül aralığında ise Denizli firmaları tarafından yapılan toplam ihracat yüzde 2,1 artarak 2 milyar 45 milyon dolar oldu. TİM tarafından kayda alınan Denizli ihracatı eylül ayında, geçen seneye göre yüzde 10'luk bir artışla 235 milyon dolara yükseldi."

Dünya ticaretindeki daralmanın devam ettiğini, İktisadi İşbirliği ve Geliştirme Teşkilatından (OECD) sonra Dünya Ticaret Örgütünün de (DTO) küresel büyüme tahminini aşağı yönde revize ettiğini bildiren Kocasert, Türkiye'nin ise büyümesine devam ettiğine dikkat çekti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.