Denizli

PAÜ'de yeni öğrencilere oryantasyon eğitimi

11:13 04 Ekim 2016
PAÜ'de yeni öğrencilere oryantasyon eğitimi

Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) bu yıl eğitim öğretime başlayan 12 bin 300 yeni öğrenci için "uyum günleri" düzenlendi.

Üniversitedeki öğrenci toplulukları yeni başlayan öğrencilere, fakülte ve yüksekokullarda yapılan oryantasyon günleri etkinliğinde okul ve eğitim aldıkları bölümler hakkında bilgi verdi.

PAÜ Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen Mühendislik Fakültesi oryantasyon gününe çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği etkinlik sırasında sivil toplum örgütleri ve öğrenci toplulukları da stant açıp üyelik başvurularını kabul etti.

Öte yandan Honaz Meslek Yüksek Okulunda (MYO) da bir tanışma kokteyli yapıldı.

Birinci sınıfa yeni başlayan 2 bin 500 öğrenciyle akademik ve idari personelin kaynaşmasını sağlamak, okulun idari ve akademik sistemi hakkında öğrencileri bilgilendirmek için düzenlene kokteyle okul bahçesinde yoğun bir katılım oldu.

- Çivril MYO'da da seminer verildi

Çivril Atasay Kamer Meslek Yüksekokulu'nda da 2016-2017 yeni akademik yılı için oryantasyon programı gerçekleştirildi.

Yüksekokul Müdürü Doç. Dr. Dündar Kök, Çivril Emniyet Müdürlüğünden Başkomiser Servet Balcı, Çivril Belediyesinden Ümmü Altuntaşoğlu ile Mehtap Arslan Bozçelik ve Öğretim Görevlisi Ali Coşkun, öğrencilere çeşitli konularda bilgilendirme yaptı.

Yüksekokulda bugüne kadar gerçekleştirilen fiziksel şartlardaki iyileşmeler, akademik, sosyal ve kültürel alanda yapılan çalışmalar anlatıldı.

Ayrıca ders kaydı, ders seçimi, kayıt yenileme, danışmanlık, sınavlar, not ortalamaları, yönetmelik ve yönergeler hakkında bilgi verildi.

- Kale Meslek Yüksekokulu öğrencilerine kampüs tanıtıldı

Pamukkale Üniversitesi'ne (PAÜ) bağlı Kale Meslek Yüksek Okuluna yeni başlayan üniversite öğrencileri için tanışma programı düzenlendi.

Çocuk Gelişimi, İşletme Yönetimi, Maden Teknolojisi, Muhasebe ve Vergi Uygulamaları ile Turizm ve Seyahat Hizmetleri programları bulunan Kale Meslek Yüksek Okulu'na bu yıl yeni kayıt yaptıran 250 öğrenci için 2016-2017 akademik yılının başlaması dolayısıyla oryantasyon eğitimi düzenlendi.

Kale Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Doktor Ali Karataş, öğrencilere yaptığı hoşgeldiniz konuşmasında "Meslek yüksekokulumuzda yeni öğretim yılında öğrencilerimizin eğitim ve öğretim ilke edinerek onların meslekte ve hayatta başarılı olmalarını diliyorum. Tüm personelimizle özverili bir biçimde çalışmayı hedefliyoruz." dedi.

Sinevizyon gösterisi ile PAÜ'nün tanıtımının yapıldığı programda, yeni başlayan öğrencilere akademik personel tarafından kendi bölümlerini tanıtıcı konuşmaların yanı sıra eğitim öğretimin işleyişi ve akademik hayat hakkında bilgi verildi.

Kale Meslek Yüksek Okuluna Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı da, Kale Meslek Yüksekokulunu ziyaret ederek, yeni yüksekokul müdürü Doç. Dr. Ali Karataş'a yeni görevinde başarı di̇ledi̇.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.