Denizli

Irak Parlamentosunun kararına tepki

10:10 06 Ekim 2016
Irak Parlamentosunun kararına tepki

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, yıllardır desteğini seferber eden Türkiye'nin Irak halkına dost ve yardım elini uzatmaya ve bölgedeki terör odaklarıyla mücadeleyi sürdürmeye devam edeceklerini kaydetti.

Tin, Irak Temsilciler Meclisinin aldığı karar ile Türkiye'nin Musul'a bağlı Başika'daki askeri varlığının kabul edilmediğini duyurmasına yönelik yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye hakkında alınan bu suçlayıcı kararın Irak halkının görüşünü yansıtmadığını belirtti.

Irak Parlamentosunun kararına tepki gösteren Tin, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi Irak’ta saf dışı bırakmak adına Irak Parlamentosunun aldığı kararı kınıyoruz. Karar Irak halkının görüşünü asla yansıtmamaktadır. Ayrıca, söz konusu kararın sayın Cumhurbaşkanımıza yönelik çirkin ithamlar içeren bölümünü de kabul edilemez buluyor ve protesto ediyoruz. Türkiye kaynaklı hiçbir tehdidin olmadığı Irak'ta varlığımızı saf dışı bırakmak adına karar aldıranlar Irak halkına sadece acı yaşattılar. Yıllardır desteğimizi seferber ettiğimiz Irak halkına dost ve yardım elimizi uzatmayı ve bölgedeki terör odaklarıyla mücadeleyi sürdüreceğiz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.