Denizli

Denizli'de 15 bin kişiye aşure dağıtıldı

19:47 07 Ekim 2016
Denizli'de 15 bin kişiye aşure dağıtıldı

Denizli Büyükşehir Belediyesi, muharrem ayı nedeniyle Bayramyeri Meydanı'nda 15 bin kişiye aşure ikramında bulundu.

Aşure dağıtımında kazanın başına geçen ve vatandaşlara aşure ikramında bulunan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, her yıl olduğu gibi aşure hayrını, vatandaşlara bunu tattırmak, tarihi derinliği hatırlatmak ve bu değerleri gelecek nesillere aktarmak adına yaptıklarını belirtti.

Yüzlerce yıldan bugüne gelen aşure hayırlarının, Hz. Nuh ile başlayan ve her zaman yürekleri sızlatan Kerbela Olayı sonrası toplumu bir araya getiren, değerleri temsil eden bir gelenek olduğuna işaret eden Zolan, "Bu hayırlar şehrimize, ülkemize ve tüm vatandaşlarımıza gelecek tüm belaları def eylesin inşallah. İşte 15 Temmuz'u yaşadık. Kerbela gibi acı bir olay. Bizi birbirimize düşürerek, birbirimizi kırdıran, geçmişten beri süregelen Haçlı ruhunun, İslam'a ve insanlığa karşı olan yürüyüşünün devamını bugün de gördük. Bunların bir daha yaşanmamasını diliyorum." diye konuştu.

Aşure dağıtımına AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan, DESKİ Genel Müdürü Mahmud Güngör, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcıları Mustafa Gökoğlan ve İbrahim Özsoy, sivil toplum kuruluşu yetkilileri ve vatandaşlar katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.