Denizli

Şehit Astsubay Halisdemir'in büstü dikildi

21:27 07 Ekim 2016
Şehit Astsubay Halisdemir'in büstü dikildi

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sırasında şehit düşen Astsubay Ömer Halisdemir'in büstü, Pamukkale Üniversitesinde (PAÜ) adı verilen spor merkezinin önüne dikildi.

PAÜ Senatosu'nun, 26 Ağustos'ta aldığı kararla spor merkezinin adının Şehit Ömer Halisdemir Spor Merkezi olarak değiştirmesinin ardından, spor merkezinin önüne Şehit Ömer Halisdemir'in büstü konuldu.

Eğitim Fakültesi Resim-İş Öğretmenliği Programı Öğretim Görevlisi ve Heykeltraş Barış Bozok tarafından hazırlanan büst, 20 günde bitirilerek hazır hale getirildi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, toplumca içinden geçilen zor günlerde, birlik ve beraberliğe çok ihtiyaç olduğunu belirterek, geçmişte bunu başarmış bir millet olarak tekrar aynı duyguların yakalanacağına inandığını ifade etti.

Türk milletinin içinden çıkardığı sayısız kahramanla büyük işler başarmış bir millet olduğunu dile getiren Prof. Bağ, "Milletimiz, 15 Temmuz'da bunu bir daha ispatlamıştır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilelebet payidar kalması için gözlerini kırpmadan şehadete koşan neferlerinden biri olan Ömer Halisdemir de tarihin seyrini değiştirerek, adını altın harflerle tarihin sayfalarına yazmıştır. Onun adını ve kahramanlığını yaşatmak ve tarihe görsel bir belge bırakabilmek adına hazırlanan bu projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Halisdemir'in büstüyle 3 sütunun yer aldığı anıttaki sütunlardan birinde PAÜ'nün senato kararı, diğerinde Arif Nihat Asya'nın Bayrak şiiri, bir diğerinde ise Ömer Halisdemir'in özgeçmişi yer alıyor.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.