Denizli

Dünya Enerji Kongresi'ne doğru

18:58 08 Ekim 2016
Dünya Enerji Kongresi'ne doğru

AK Parti Denizli Milletvekili ve TBMM Sanayi Ticaret Enerji Tabi Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Şahin Tin, 9-13 Ekim tarihlerinde İstanbul'da gerçekleştirilecek Dünya Enerji Kongresi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Tin, yazılı açıklamasında, Türkiye'nin bu kongreye ev sahipliği yapmasının önemli bir fırsat olduğunu belirtti.

Türkiye'nin 1977'de Dünya Enerji Kongresi'ne ev sahipliği yaptığını hatırlatan Tin, şunları kaydetti:

"Aradan yıllar geçmiş olmasına rağmen Türkiye, AK Parti döneminde enerji alanındaki yeni ufuklarını belirleme ve hayata geçirme anlamında gayretini daha da belirgin hale getirmiştir. Bugün yine aynı kongre merkezinde 80 ülkeden 250 konuşmacının katıldığı, Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın himayelerinde, Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın ev sahipliğinde böylesi güçlü bir kongre yapılıyor olması son derece hassas bir değere sahip olunduğunu da açıkça göstermektedir."

Türkiye'nin bulunduğu konum itibariyle özellikle yenilenebilir enerji kaynakları bakımından çok önemli ve verimli bir merkez olduğuna dikkat çeken Tin, "Geleceğin sektörü olarak nitelendirilen enerji üretim ve pazarlama alanında Türkiye olarak dünyada zirveye çıkmamız, hem zorunluluk, hem de önemli bir hedefimizdir. Bunu mutlaka gerçekleştireceğiz. AK Parti hükümetleri olarak 2023 hedefleri doğrultusunda yaptığımız planlamalar çerçevesinde belirlediğimiz ciddi hedeflerimiz var. Bunların başında enerji arzımızı karşılayacak güçlü yatırımların arttırılması ve enerji üretiminin daha da güçlendirilmesi gelmektedir." ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin bugün düne oranla daha güçlü, demokrasisi daha sağlam ve kalkınmaya daha açık bir süreç yaşadığını belirten Tin, "Küresel bazı aktörler bir araya gelerek planlar yapsa da tarihi yüzyıllar boyu derinliklerde olan bu asil milletin ne ferasetini kırabilirler, ne de cesaretini. Bu nedenle milletimizin güveni ve desteğiyle Türkiye her alanda olduğu gibi enerji alanında da güçlü yürüyüşünü emin adımlarla sürdürecektir." açıklamasında bulundu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.