Denizli

Denizli'den kısa kısa

19:40 11 Ekim 2016
Denizli'den kısa kısa

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi, "Dünya Emzirme Haftası" nedeniyle anne adaylarına ve hamile yakınlarına yönelik bebek emzirme eğitimi düzenledi.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Kent Konseyi binasında düzenlenen etkinlikte, kadınlar için çeşitli eğitimler düzenleyerek bilgilenmelerine katkı sağlayacaklarını belirtti.

Dünya Emzirme Haftası etkinlikleri kapsamında anne adayları için güzel program düzenlediklerini ifade eden Özen, "Burada anne adaylarımızın yanı sıra anneanne ve babaanne adaylarımız da eğitimlerimizden öğrendikleri bilgileri, bebeklerin nasıl emzirilmesi gerektiğini gelinlerine, kızlarına anlatacaklar." dedi.

Yeni Doğan Yoğun Bakım Sorumlusu ve Eğitim Hemşiresi Neşe Emecioğlu, anne sütünün en doğal ve en taze besin olduğuna dikkat çekerek, "Kolay ve hızlı sindirilir. Alerji yapmaz. Bebeği hastalıklardan korur. Bazı kanser türlerinden korur ve bebeğin zihinsel gelişimine katkı sağlar. Anne sütü ilk 6 ayda bebeğinizin ihtiyacının yüzde 100'ünü, 12'nci ayda yüzde 50'sini, 12'nci aydan sonra ise yüzde 30'unu karşılar." şeklinde konuştu.

- İlbade Mahallesine kapalı pazaryeri

Merkezefendi Belediyesi tarafından İlbade Mahallesinde yaptırılacak kapalı pazaryeri inşaatına başlandı.

Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, kapalı pazaryeri inşaatında incelemelerde bulunarak çalışmalar hakkında bilgi aldı. Subaşıoğlu, 6 ay sürecek yapım çalışmalarının sonrasında Merkezefendililerin ilçede güvenle alışveriş yapabileceği modern bir pazaryerine daha kavuşacağını kaydetti.

Şu anda ilçenin her mahallesinde çalışma olduğunu dile getiren Subaşoğlu, "Şimdilerde İlbade Mahallemize de bir kapalı pazaryerimizi kazandırma aşamasındayız. Hızlı bir çalışma içindeyiz. Merkezefendili hemşehrilerimiz alışverişlerini artık daha rahat yapabilecek. Hayırlı olsun." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.