Denizli

"Bedeninizle tıp eğitimine katkı verin"

15:37 27 Ekim 2016
"Bedeninizle tıp eğitimine katkı verin"

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Tıp Fakültesi Anatomi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Bülent Özdemir, "Ölen bir insanın yaşayanlara verebileceği, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek en değerli hediyesi, bedenini insanlığın ve bilimin gelişimine adamaktır." ifadesini kullandı.

Prof. Özdemir, yaptığı yazılı açıklamada, sağlık alanındaki bilgilerin çok hızlı arttığını ve yenilendiğini, kaliteli sağlık hizmetinde en önde gelen unsurun sağlık elemanlarının iyi yetişmesi olduğunu belirtti.

Tıp Fakültesi öğrencileri ve tıpta uzmanlık öğrencilerinin eğitiminde kadavranın vazgeçilmez bir eğitim materyali olduğuna dikkat çeken Özdemir, şunları kaydetti:

"Anatominin olmazsa olmazı insan bedeni üzerinde yapılan eğitimdir. Kaliteli bir anatomi eğitimi için en fazla 6 öğrencinin bir kadavra üzerinde çalışması idealdir. Ne yazık ki ülkemizde bu oran, istenilenin çok altında. Hatta bazı tıp fakültelerinde kadavra bulunmamakta. Gelişmiş ülkelerde kadavra halkın bağışları ile sağlanmaktadır. Ne yazık ki, ülkemizde kadavra bağışı yok denecek kadar azdır. 78 milyonluk Türkiye'de senede sadece 1-2 kişi kendini bağışlamaktadır. Ölen bir insanın yaşayanlara verebileceği, hiçbir maddi değerle ölçülemeyecek en değerli hediyesi, bedenini insanlığın ve bilimin gelişimine adamaktır."


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.