Denizli

Cumhuriyet 93 yaşında

14:20 29 Ekim 2016
Cumhuriyet 93 yaşında

Denizli'nin Çameli, Çal ve Kale ilçelerinde, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla tören düzenlendi.

Çameli'nde, Cumhuriyetin 93. yılı dolayısıyla Cumhuriyet Meydanında tören düzenlendi.

Çameli Kaymakamı Şeref Albayrak'ın makamında tebrikleri kabul etmesinin ardından tören alanında kutlama programı gerçekleştirildi.

Kaymakam Şeref Albayrak, törende yaptığı konuşmada, bugün Atatürk'ün eseri ve millete eşsiz bir armağanı olan Cumhuriyetin ilanının 93. yılını tüm yurtta olduğu gibi Çameli'nde de kutlamanın coşkusu ve heyecanı içerisinde olduklarını belirtti.

Bugünün, daha on üç yaşında vatan deyip bayrak deyip istiklal ve istikbal deyip kara toprağı kendisine yastık yapan Er Hasan'ın ruhunun huzur bulduğu gün olduğunu ifade eden Albayrak, şöyle konuştu:

"15 Temmuz'da Kahramanınız Şehit Astsubay Ömer Halisdemir'in Özel Kuvvetler Komutanlığında görevliyken komutanlığı ele geçirmeye çalışan darbe yanlısı hain komutanı alnının ortasından vurarak yere serdiği ve şehadete yürüdüğü gündür bugün. Millete diz çöktürmek için darbe yapma yoluyla saldıran, millete kurşun sıkan, milletin üzerine tank süren, savaş jetleriyle alçakça bomba yağdıran hainlere karşı söz konusu vatan olunca eşinin kamyonuna atlayarak tanklara karşı kamyonla yolu kapatan, korkusuzca tankların önüne yatan, sıkılan kurşunların önüne Çanakkale'de, Sakarya'da, Galiçya'da nasıl dikilmişse öyle duran, Cumhuriyetine sahip çıkarak 77 milyonun tek bayrak, tek devlet, tek vatan, tek millet olarak Yenikapı'dan dünyaya haykırdığı gündür bugün."

Çameli Çok Programlı Anadolu Lisesi, Çameli Anadolu Lisesi, Çameli Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından şiirlerin okunmasından sonra Çameli Çok Programlı Lisesi Halk Oyunları ekibi, gösteri sundu.

Tören, ilçedeki liselerin bando eşliğinde geçişi ile sona erdi.


- Cumhuriyet Bayramı Çal'da coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Bayramının 93'üncü yıl dönümü, Çal Yusuf Ziya Göksu Stadı'nda yapılan törenle kutlandı.

Çal Kaymakamı Selami Korkutata ve Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, törene katılan öğrenciler, öğretmenler, vatandaşlar ve tüm halkın bayramını kutladı.

Törene öğrencilerin okuduğu şiirler ve gerçekleştirdikleri gösteriler renk kattı.

Tüm okulların gerçekleştirdiği tören geçidi ile kutlama sona erdi.

- Cumhuriyet Bayramı Kale'de kutlandı

Kale'deki tören, Kale Kaymakamı İhsan Ayrancı'nın makamında tebrikleri kabul etmesiyle başladı.

İlçe meydanındaki törende saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kaymakam İhsan Ayrancı, günün anlam ve önemini belirten konuşma yaptı.

Öğrencilerin şiirler okumasının ardından Kale Belediyesi folklor ekibi gösteri sundu.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere, protokol üyeleri tarafından hediyeleri verildi.

Öğrenciler, sporcular ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla geçit töreni gerçekleştirildi.

Törene, Garnizon Komutanı Üsteğmen Uğur Bekir Bakırcı, Belediye Başkanı Erkan Hayla, İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım, İlçe Emniyet Amiri Duran Akyürek, Pamukkale Üniversitesi Kale Meslek Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Tamer Baran, sivil toplum kuruluşu ve siyasi parti temsilcileri, protokol üyeleri, daire amirleri, şehit yakınları, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.