Denizli

15 Temmuz şehitleri anısına etkinlik

20:02 31 Ekim 2016
15 Temmuz şehitleri anısına etkinlik

Pamukkale Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimini unutturmamak için "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Halka Şükran Günü" düzenledi.

15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'ndaki Yeni Cami'de mevlit düzenleyen Pamukkale Belediyesi, Pamukkale Üniversitesi Hasan Kasapoğlu Kültür Merkezi'nde "15 Temmuz Demokrasi Şehitlerini Anma ve Halka Şükran Günü" gerçekleştirdi.

Pamukkale Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün organize ettiği etkinlikte Denizli'deki demokrasi nöbetlerinde çekilen fotoğrafların yer aldığı "Demokrasi Nöbetleri Fotoğraf Sergisi" açıldı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'un anılması, unutulmaması için bu programı organize ettiklerini belirterek, 15 Temmuz'un ikinci bir Kurtuluş Savaşı olduğunu ifade etti.

Türkiye üzerine oynanan birçok oyunun olduğunu dile getiren Gürlesin, "Pamukkale Belediyesi olarak o kara gecenin hatırlanması ve gelecek nesillere aktarılması için bu geceyi düzenledik. O gece hayatını bu vatan için siper eden 294 şehidimize rahmet, yaralılara acil şifa diliyorum." dedi.

Hasan Kasapoğlu Tiyatro Salonu'ndaki etkinlikte ise Fatih Akşit, Kur'an-ı Kerim okudu. İstanbul Ferah Tiyatrosu oyuncuları "Ölümsüz" temasıyla "Çanakkale ve 15 Temmuz Şehitler Destanı" adlı oyunu sergiledi.

Etkinlikler kapsamında Denizli Şairler Platformu'ndan şairler Mustafa Kayalı, Bilal Tekin ve Halil Gençoğlu, Sakarya Türküsü, Dua Şiiri, Demokrasi Şehidi Ömer Halisdemir anısına "30 Kuş" adlı şiirleri seslendirdi. Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık tarafından demokrasi şehitleri için dua yapıldı.

- Demokrasi şehitleri için ringe çıktılar

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında şehit ve gazi olan kahramanlar anısına "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Anma Taekwondo Turnuvası" düzenledi.

Merkez Spor Salonunda düzenlenen turnuvaya Denizli, Aydın, Isparta, Kütahya, Manisa, Muğla ve Uşak'tan tekvandocular katıldı. Turnuvaya katılan 7 ilden sporcular minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde dereceye girmek için kıyasıya mücadele etti. Karşılaşmalar sonucu minikler, yıldızlar ve gençler kategorilerinde dereceye giren sporculara madalya ve çeşitli ödüller verildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, yoğun ilginin olduğu turnuvaya katılan sporcuları Denizli'de ağırlamaktan mutlu olduklarını belirtti.

Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bu toprakları vatan eden tüm şehitleri rahmet ve minnetle andığını ifade eden Değirmenci, "Ülkemiz 15 Temmuz'da da bir işgal girişimiyle muhatap oldu. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere 79 milyon insanımızla bu hain girişime hep birlikte karşı koyduk. 15 Temmuz'daki 241 şehidimizi ve 2 bin 194 gazimizi de rahmet ve minnetle anıyorum. Turnuvamızı, Taekwondo Federasyonumuz ile 15 Temmuz şehitlerimize atfen yaptık." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.