Denizli

"İklim Değişikliği Farkındalık Geliştirme Projesi"

14:37 02 Mart 2017
"İklim Değişikliği Farkındalık Geliştirme Projesi"

Denizli'de, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda Yıldırım Beyazıt Üniversitesi tarafından yürütülen "İklim Değişikliği Farkındalık Geliştirme Projesi" doğrultusunda öğretmenlere yönelik seminer düzenlendi.

Servergazi İmam Hatip Lisesi Toplantı Salonu'ndaki seminere konuşmacı olarak Proje Koordinatörü Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Yıldızbaşı ve Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz katıldı.

Kurnaz ve Yıldızbaşı, seminerde, iklim değişikliği, iklim değişikliğinin çevresel etkileri, bu konuda nasıl farkındalık geliştirileceği konusunda bilgilerini paylaştı.

Yıldzbaşı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, proje kapsamında 18 ili ziyaret ederek, öğrenci, öğretmen ve öğretmen adaylarına proje kapsamında seminerler verdiklerini ifade etti.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonunda yürütülen projeyi, eğitim bileşeni ve yerel yönetim bileşeni olarak iki bileşenle yönettiklerini belirten Yıldızbaşı, şunları söyledi:

"Anaokulu seviyesinden lise seviyesine kadar üç anaokulu, üç ilkokul ve üç liseyi ziyaret ediyoruz. İklim değişikliği konusunda neler yapabileceğimize dair çocuklarımızla bir araya gelip, bu konuda farkındalığı anlatmaya çalışıyoruz. Bugün burada öğretmenlerimize anlatıyoruz ki öğrencilerimize anlatsınlar diye. Öğretmenler en doğru kitle olarak karşımıza çıkıyor. Çünkü en temel bilgiyi çocuklarımız öğretmenlerinden alıyor. Ve bu yolla öğrencilerimize bu konu aktarılıyor. Biz öğretmenlerimize bu konuyu anlatarak farkındalığı artırmak istiyoruz."

Gerçekleştirilen proje ile küresel ısınmanın engellenmesi adına neler yapılabileceği üzerinde çalıştıklarını vurgulayan Yıldızbaşı, "Eskiye göre dünyanın ortalama sıcaklığı 1 derece artmış durumda ve biz diyoruz ki 'bir derece daha fazla artmasın', bunun için gereken önlemleri alalım. Gerekli yaklaşımları benimseyelim ve doğal enerji kaynaklarını kullanalım." diye konuştu.

Boğaziçi Üniversitesi İklim Değişikliği ve Politikaları Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Levent Kurnaz da "Biz iklim değişikliğinin etkilerini öncelikle öğrencilere, yalnız öğrencilere daha iyi anlatacak olan öğretmenlere anlatmak için Denizli'deyiz" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.