Denizli

Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

10:50 18 Mart 2017
Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı

Denizli Müftülüğünce 18 Mart Çanakkale Zaferi'nin yıl dönümü nedeniyle düzenlenen etkinlikte vatandaşlar sabah namazında şehitler için buluştu.

Denizli Müftülüğü, Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 102. yılı dolayısıyla Pamukkale'deki Ulucami'de "Şehitlerimize Vefa İçin Huzur'da Buluşalım" etkinliği düzenledi.

Camiye gelen vatandaşlar ve din görevlileri, namazdan önce Kur'an-ı Kerim okudu, şehitler için tekbir ve salavatlar getirildi, Çanakkale Destanı seslendirildi.

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, 18 Mart 1915'te son kale Çanakkale'deki şehitlerin direnişi ile sadece Türkiye'nin değil İslam beldelerinin de düşmandan korunduğuna dikkati çekti.

Bir daha böyle durumlarla karşı karşıya gelinmemesini dileyen Aşık, şunları söyledi:

"Rabbim bu aziz millete İslam'ın bayraktarlığını yaptırmak suretiyle son kaleyi koruma gibi şerefli bir görevle bizi şereflendirmiş. Çanakkale'de başaramadıkları işgallerini, Çanakkale'de geçemedikleri son kaleyi farklı bir metotla 15 Temmuz'da geçmeye çalıştılar. 15 Temmuz'da bu ülkeyi işgal etmeye çalıştılar. İşte bu aziz ve necip millet, sizler buna da izin vermediniz elhamdülillah. Maşalarını kullanarak bunu yaptılar. Çanakkale'de açıktan karşımıza çıktılar bunu başaramadılar. 15 Temmuz'da FETÖ terör örgütü ile farklı bir metotla bunu yapmaya çalıştılar. Dikkat edin, Kur'an ile bütünleşelim, Efendimizin sünnet ile bütünleşelim ve dimdik ayakta duralım."

-Hatim duası yapıldı

Programda din görevlileri ve cemaatin katılımıyla şehitlerin ruhuna okunan 4 bin 100 Kur'an hatminin duası yapıldı.

Çanakkale konulu resim sergisi, mehter marşları ve Çanakkale Türküsü'nü söyleyen çocuklar da programda beğeni topladı.

Pamukkale Belediyesi de vatandaşlara çorba ikram etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.