Denizli

PAÜ öğrencileri Serinhisar'ı gezdi

13:28 21 Mart 2017
PAÜ öğrencileri Serinhisar'ı gezdi

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) tarafından hayata geçirilen "İlçe Tanıtım Günleri" kapsamında üniversite öğrencileri için Serinhisar ilçesine gezi düzenlendi.

Yapılan yazılı açıklamada, PAÜ tarafından hayata geçirilen "İlçe Tanıtım Günleri" kapsamında öğrencilerin sadece kampüs ya da Denizli merkez değil, Denizli'nin genelini tanımasını amaçlayan proje ile Serinhisar ilçesinin doğal güzellikleri ve ilçeyle özdeşmiş mesleklerin tanıtımını ön plana çıkaran bir gezi programı düzenlendiği belirtildi.

"Çaputa Can Veren Kadınlar" projesi kapsamında kurulan dokuma atölyesi ziyareti edilerek artık kumaşlardan yapılan el emeği dokuma ürünlerinin incelendiği ifade edilen açıklamada, "Toprak bardak üretimi yapılan atölye ziyaret edilerek öğrenciler üretim süreci hakkında bilgi aldı. Aynı zamanda öğrenciler topraktan el emeği ürün yapma imkanı buldu. İlçe ile özdeşleşmiş ürünlerden biri olan leblebi üretimi yapan tesisi ziyareti eden öğrenciler, Yatağan beldesinde uzun yıllardır yapılan Yatağan kılıcının yapım aşamasını izlediler, Yatağan bıçakçılığı hakkında bilgi aldılar." denildi.

Geziye PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş, PAÜ Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı İsmail Alpay ve çok sayıda öğrencinin katıldığı kaydedildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.