Denizli

Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de:

20:02 01 Nisan 2017
Ekonomi Bakanı Zeybekci Denizli'de:

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "Abdülhamid Han'ın bundan yüz yıl önce verdiği mücadele bitmedi. 1915'te Çanakkale'deki mücadele bitmedi. 15 Mayıs 1919'da Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin Denizli'den açtığı o sancakla başlayan Kurtuluş Savaşı bitmedi. Çünkü Gazi Mustafa Kemal, İzmir'de düşmanı def ettikten sonra, 'Evet zaferi kazandık ama asıl savaş, asıl mücadele şimdi başlıyor. Asıl mücadele iktisadi bağımsızlığımızdır, asıl mücadele eğitimdeki zaferlerdir.' dedi. Onun için mücadelemiz devam ediyor. Tam bağımsız bir ekonomimiz yoksa, tam bağımsız bir Türkiye'miz yoktur." dedi.

Zeybekci, Sarayköy ilçesinde düzenlenen mitingde, meydanda gösteri sunan mehter takımı ile Zeybek oynayan halk oyunu ekibine teşekkür etti, mehter takımının 2. Abdülhamit için uyarladıkları marşı ilk defa söylediği için de memnun olduğunu ifade etti.

2. Abdülhamit için "evliya padişahlardandır" denildiğini belirten Zeybekci, 2. Abdülhamit döneminde Osmanlının bir karış toprak kaybetmediğini söyledi. Osmanlı Devletinin bu dönemde, denizaltı yapan ilk ülkelerden biri olduğunu, kızlar ve erkekler için Hamidiye mektepleri açılarak eğitim seferberliği başlatıldığını anlattı.

Söz konusu dönemde de hainler olduğunu ve 2. Abdülhamit'in bunları Avrupa'nın her yerinde takip ettirdiğini anlatan Zeybekci, "Onun için hiç sevmezlerdi onu, onun için hainler ona dediler ki 'Kızıl Sultan.' Onlar kızıl bile olamazlar. Ne yaptılar ne ettiler Abdülhamit Han'ı da tahttan indirdiler." dedi. Zeybekci, şöyle devam etti:

"O Abdülhamit Han ki Mekke'ye, Medine'ye demiryolu vardığında işçilerin balyozlarına keçe sardırıyordu, peygamber efendimiz kabrinde rahatsız olmasın diye. O balyozlar keçeyle çiviyi sessizce çakıyordu demiryolunda. Tren Medine'ye girdiği zaman hızı iyice düşürülür, raylar da keçeyle kaplanırmış ki, tren ses çıkarmasın. Böyle aziz bir tarihin, aziz atalarının evlatlarıyız biz. Tarihimize sahip olacağız, tarihimizden utanmayacağız, tarihimizle gurur duyacağız. Abdülhamit Han ile gurur duyacağız. Böyle atalarımız var bizim, biz de onlara layık olmaya çalışacağız.

O mücadele bitmedi. Abdülhamid Han'ın bundan 100 yıl önce verdiği mücadele bitmedi. 1915'te Çanakkale'deki mücadele bitmedi. 15 Mayıs 1919'da Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin Denizli'den açtığı o sancakla başlayan Kurtuluş Savaşı bitmedi. Çünkü Gazi Mustafa Kemal, İzmir'de düşmanı def ettikten sonra 'Evet zaferi kazandık ama asıl savaş, asıl mücadele şimdi başlıyor. Asıl mücadele iktisadi bağımsızlığımızdır, asıl mücadele eğitimdeki zaferlerdir.' dedi. Onun için mücadelemiz devam ediyor. Tam bağımsız bir ekonomimiz yoksa tam bağımsız bir Türkiye'miz yoktur. Ekonomide dünyada ilk 10'da değilsek, Avrupa'da ilk 3'te değilsek mücadelemiz daha istediğimiz yere gelmemiştir. Bütün mücadelemiz de bu."

- "Koalisyon için ülkeyi batırdılar"

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal ile 1983-1991 yılları arasında Türkiye'nin yeniden yukarıya doğru çıkış yaptığını, dünya ile rekabet edebilir hale geldiğini ifade eden Zeybekci, "Yıl 1991. Yeniden Türkiye'de koalisyonlar dönemini 'Onlar ne veriyorsa beş fazlası benden' diyerek başlattılar. Türkiye'de 30 yaşında kadınları, 32 yaşındaki erkekleri emekli ederek başlattılar." diye konuştu.

"Meydanda 32 yaşında olan var mı?" diye soran ve el kaldıran bir genci yanına çağıran Bakan Zeybekci, şunları söyledi:

"Bu kardeşimiz 32 yaşında. 32 yaşındaki delikanlıyı emekli ettiler bu memlekette. Daha çalışmaya yeni başlayacak. 1991 yılında bu ihaneti Türkiye'ye yaptılar. Sosyal güvenlik sistemi fazla veriyordu. Şimdi Türkiye'nin en büyük kara deliği, en büyük açığı sosyal güvenlik sistemi. Niye yaptılar bunu? Kıytırıktan bir koalisyon kurmak için. Benim işim partilerle değil, benim işim şahıslarla değil. Bizim derdimiz Türkiye, bizim derdimiz millet. 1991 yılında Süleyman Demirel ile Erdal İnönü o gün kıytırıktan bir koalisyon kurmak için memleketi bu hale getirdiler. Bugün dünyanın 16. büyük ekonomisi olan Türkiye'nin bütçesi 641 milyar lira. O gün sadece bu emeklilik rezaletiyle Türkiye'ye nesiller boyunca getirilen zarar 4,5 trilyonun üzerinde. Şimdiki 1 yıllık bütçemizin 8 katı zarar."

- "CHP'yi Kılıçdaroğlu'ndan kurtarsınlar"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun halk oylamasına sunulan 18 maddeyle ilgili hiçbir şey söylemediğini belirten Zeybekci, "CHP'li kardeşlerime bütün samimiyetimle söylüyorum; Allah rızası için 16 Nisan'da CHP'yi Kılıçdaroğlu'ndan kurtarsınlar, CHP'yi özgürleştirsinler. CHP'yi iktidara yürüyebilen bir parti haline getirsinler. Çünkü 16 Nisan'dan sonra Türkiye'de artık bir daha koalisyon olmayacak. Bir daha koalisyon olmadığı zaman CHP'nin bu zihniyetle iktidara gelmesi mümkün mü? CHP, şu andaki Kılıçdaroğlu zihniyetiyle koalisyon partisi. Bütün samimiyetimle söylüyorum; 16 Nisan'da CHP'nin de bu ülkenin partisi olarak iktidara gelebilmesi için 'evet' diyoruz. Yoksa başka şansı yok." diye konuştu.

Konuşmasının ardından Sarayköy Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, Bakan Zeybekci'ye üzerine "Sarayköy Evet Diyor" yazılı parşömen verdi.

Bakan Zeybekci, daha sonra Babadağ ilçesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.