Denizli

Halk oylamasına doğru

21:56 03 Nisan 2017
Halk oylamasına doğru

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, CHP Konya Milletvekili Hüsnü Bozkurt'un "Evet diyenleri İzmir'den denize dökeceğiz" ifadelerine ilişkin, "Düşman diliyle konuşarak halkımızı tehdit edenler milli iradeye kilit vuramaz." dedi.

Milletvekili Tin, memleketi Serinhisar ilçesine bağlı Yatağan, Kocapınar, Yüreğil ve Ayaz mahallelerinde vatandaşlarla bir araya gelerek, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini anlattı.

Ana muhalefet partisinin referandum sürecini yalan ve iftira üzerine kurduğunu ifade eden Tin, şunları kaydetti:

"CHP zihniyeti, yalanla, iftira ile sürdürdüğü referandum sürecini şimdi de sandıktan 'evet' çıkacağını anlayınca tehditle devam ettiriyor. Çıkmış bir CHP milletvekili 16 Nisan'da 'evet' çıkarsa bunları İzmir'e kadar kovalayıp denize dökeceğiz' diyor. Bu millete hakaret ederek, tehditler yağdırarak korkutacağını zannedenler, önce tarihimizi okusun. Bu kahraman milletin, düşmanları nasıl denize döktüğüne baksın. Bu haddini bilmez ifadeler düşman diliyle söylenebilecek yerli olmayan sözlerdir. Düşman diliyle konuşarak halkımızı tehdit edenler milli iradeye kilit vuramaz. Bu tehditleri savuranlara milletimiz asla boyun eğmez ve sandıkta 'evet' diyerek en güçlü cevabı da verir."

Anayasa değişikliğiyle birlikte kurulacak yeni sistemin yatırım ve hizmetlerin önündeki engelleri ortadan kaldıracağını vurgulayan Tin, 16 Nisan'da verilecek 'evet' oylarının ülkenin güçlü geleceğini belirleyeceğini kaydetti.

Milletvekili Tin'e, Serinhisar Belediye Başkanı Mehmet Kobaş ve Serinhisar İlçe Başkanı Halil Akoğlan eşlik etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.