Denizli

15 Mayıs Milli Mücadele Günü

15:34 15 Mayıs 2017
15 Mayıs Milli Mücadele Günü

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 15 Mayıs Denizli Milli Mücadele Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Tin, mesajında, Denizli halkının milli varlığına yönelik saldırılara karşı hiçbir zaman kayıtsız kalmadığını ve bundan sonra da gerekli cevabı düşmanlara anladıkları dilden vermeyi sürdüreceğini kaydetti.

Denizli'nin Milli Mücadele dönemindeki öncülerinin bundan 98 yıl önce korkusuzca bir diriliş destanı yazdığını dile getiren Tin, şunları kaydetti:

"Dönemin vatanperverleri, Müftü Ahmet Hulusi Efendi önderliğinde yokluklara ve zor koşullara rağmen Yunan işgaline karşı canlarını ortaya koyup mücadele etmekten asla geri durmadılar. 15 Mayıs tarihinde, milli mücadelenin ateşini yakarak düşmana Anadolu'nun geçilemeyeceğini kahramanca gösterdiler. Denizli halkının 15 Mayıs'ta milli mücadeleye yönelişinde Denizli Müftüsü Ahmet Hulusi Efendi'nin gayreti çok büyüktür. Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Milli Mücadele'de, 15 Temmuz'da ve ülke savunmasında bu aziz vatan ve millet için canlarını seve seve feda eden aziz şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."

AK Parti Denizli Milletvekili Cahit Özkan da yayınladığı mesajda, Denizli'nin işgale karşı ilk direnen şehirlerden biri olduğuna belirtti.

Özkan, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"98 yıl önce olduğu gibi 15 Temmuz'da da Denizli halkı, alçak darbe girişiminden kısa bir süre sonra demokrasisine ve milli iradesine sahip çıkmıştır. Ecdadı gibi hainlere karşı canlarını siper ederek yeni bir destan yazmıştır. Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, istiklal mücadelemizin tüm kahramanlarına ve şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyor, onları minnet ve şükranla anıyorum."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.