Denizli

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

10:42 15 Temmuz 2017
15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türkiye'nin 15 Temmuz'da ellerde bayrak, dillerde dua, yüreklerde vatan sevgisi ile birlik olunduğunu belirtti.

Zolan, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla yayımladığı anma mesajında, ülkedeki hür demokrasi düzenine, temel hak ve hürriyetlere yönelik 15 Temmuz 2016 silahlı darbe teşebbüsünün, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dirayeti, hükümetin kararlı tutumu ve Türk milletinin devletine sahip çıkmasıyla bertaraf edildiğini ifade etti.

Denizlililer olarak, 15 Temmuz gecesi vatan haini FETÖ'ye karşı tek ses, tek yürek olup şer odaklarına karşı dimdik durduklarını dile getiren Zolan, şunları kaydetti:

"Yüreğimizdeki vatan aşkı ile darbenin ilk dakikalarında sokaklara çıkıp, cadde ve meydanları hainlere teslim etmedik. 97 yıl sonra Denizli Sancağı yine bağımsızlık mücadelemizin simgesi olurken, çocuğundan yaşlısına yüz binlerce kahraman Denizlili, milli iradeye, milletin adamlarına ve vatanına sahip çıktı. Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi Denizli'mizde de vatanın ve bayrağın bağımsızlığını koruma adına tarihi destanlar yazıldı. Vatansever kardeşlerimizle birlikte 550 darbeci komandonun Çardak Havalimanı'ndan Ankara'ya ulaşmasına izin vermeyerek cuntacıların darbe planlarını alt üst ettik. Elimizde bayrağımız, dilimizde duamız, yüreğimizde vatan sevgimiz ile bir olduk, iri olduk, diri olduk, birlikte Türkiye olduk."

Zolan, kahraman Türk milletinin bir kez daha destanlar yazdığı karanlık gecede 249 şehit ve 2 bin 193 gazi verdiğini hatırlatarak, "Rabbim bizlere de inşallah aynı yolda şehadeti nasip etsin." ifadesini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.