Denizli

Geyikleri avcılar değil kurtlar telef etmiş

14:22 21 Temmuz 2017
Geyikleri avcılar değil kurtlar telef etmiş

Denizli'nin Çivril ilçesinde, avcıların telef ettiği iddia edilen 2 kızıl geyik üzerinde yapılan incelemede, hayvanların kurtların saldırısına uğradığına dair izler bulundu.

Denizli Orman ve Su İşleri Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Çivril ilçesindeki Tokalı Kanyonu'nda ölü halde bulunan 2 kızıl geyikle ilgili bazı basın yayın organlarında "hayvanların avcılar tarafından vurulduğu" iddiasının yer aldığı hatırlatıldı.

Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, Çivril Jandarma Komutanlığı ve Afyon Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü ekipleriyle Tokalı Kanyonu'nda inceleme yapıldığının belirtildiği açıklamada, telef olan hayvanların gövdelerinde vahşi hayvan ısırık izlerinin bulunduğu, kurşun veya saçma izine rastlanmadığı bildirildi.

Akdağ Yaban Hayatı Geliştirme Sahası'nda kurt popülasyonunun bulunduğuna işaret edilen açıklamada, "Kurtlar beslenmek üzere zaman zaman gruplar halinde kızıl geyikleri avlamaktadır. Tokalı Kanyonu'nun içerisinden bir derenin geçmesi nedeniyle zaman zaman geyikler su içmek için geldiklerinde kurtlara av olabilmektedir.

Gövdesi bulunan geyik üzerinde yapılan incelemede, tüfekle vurulduğuna dair kurşun ve saçma izlerinin bulunmadığı tespit edilmiştir. Eti yenilebilen kızıl geyiğin gövdesinin götürülmemiş olması da bu geyiklerin avlanmadığına dair bir işarettir."

Açıklamada, hayvanların kafalarının bulunamamasına ilişkin ise geyiklerin telef olduğunu gören bir vatandaş tarafından boynuzları için kesilip götürüldüğü ihtimali üzerinde durulduğuna vurgu yapıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.