Denizli

24 Temmuz Basın Bayramı

15:36 23 Temmuz 2017
24 Temmuz Basın Bayramı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Türk basınında sansürün kaldırılmasının 109. yıl dönümü dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.

Zolan, yayımladığı mesajda, kişisel hak ve özgürlükleri temel alarak, tarafsız bir anlayışla çalışmalarını yürüten basının, demokratik toplumların en önemli güvencelerinden biri olduğunu belirtti.

Bunun en güzel örneğinin 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında görüldüğünü ve yaşandığını vurgulayan Zolan, şunları kaydetti:

"15 Temmuz'da demokrasiden yana tavır alan basınımız bu ülkeyi karanlığa götürecek hain kalkışmanın karşısında yer almış, canı pahasına yaptığı yayın ve bilgi paylaşımları ile darbe girişiminin bastırılmasında en önemli etkenlerden biri olmuştur. Mesai kavramı gözetmeksizin, günün her saatinde fedakarca çalışan basın demokratik hayatın vazgeçilmez unsurudur. Denizlimiz için hayata geçirdiğimiz tüm proje ve faaliyetlerimizde bizlerle birlikte hareket eden basınımızın bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ilimizin hak ettiği yere ulaşmasına önemli katkılar sağlayacağına inancım tamdır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.