Denizli

24 Temmuz Basın Bayramı

18:18 23 Temmuz 2017
24 Temmuz Basın Bayramı

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ve AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Yücel Güngör, 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.

Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, basın kuruluşlarının özgür, tarafsız ve objektif olarak görevlerini yerine getirmesinin, bir ülkenin demokratik gelişmesine olanak sağladığını kaydetti.

Demokrasinin önemli unsurlarından olan basının, halkın haber alma ihtiyacını karşılaması açısından önemli olduğunu belirten Gürlesin, "Ülkemizde ve şehrimizde her türlü zorluklara karşı göğüs gererek, büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru bilgilendiren ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarımıza teşekkür ediyorum." ifadesini kullandı.

- Merkezefendi Belediye Başkanı Subaşıoğlu

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da yayımladığı mesajda, gazetecilerin kamuoyunu doğru bilgilendirme noktasındaki sorumluluklarını en iyi şekilde yerine getirmek için gösterdikleri çabanın takdire şayan olduğunu dile getirdi.

Basının öneminin FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişiminde bir kez daha ortaya çıktığını da ifade eden Subaşıoğlu, "15 Temmuz'da FETÖ tarafından yapılmak istenen hain darbe girişiminde basının da demokrasinin yanında yer alması, ülkemizin büyük bir uçurumun kenarından dönmesinde etkin olmuştur. Bu anlamda büyük fedakarlıklarla yapılan gazetecilik mesleğinin önemi daha da anlam kazanıyor." ifadelerine yer verdi.

- AK Parti'den kutlama

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz de yayımladığı mesajla 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.

Filiz, 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla yayımladığı kutlama mesajında, basının kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma mesleği olduğunu belirtti.

Basının demokratik hayatın vazgeçilmez unsurlarından biri olduğunu dile getiren Filiz, şunları ifade etti:

"Haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın, demokrasinin yaşamasını ve gelişmesini sağlayan kurumların başında gelmektedir. Görevini fedakarlıkla yürüten değerli basın mensuplarımız her türlü övgü ve takdiri hak etmektedirler. Farklı görüş ve düşüncelerin seslendirilmesinde ve ortak yaşama kültürünün gelişmesinde basınımızın önemli görevler üstlendiği bir gerçektir. 15 Temmuz'da görüldüğü üzere yerel ve ulusal basın kuruluşlarımız ülkemizin birlik ve beraberliğine, devletimizin bekasına, milli iradeye ve demokrasimize kasteden darbe girişimine karşı dik duruş sergileyerek, milletten ve demokrasiden yana kesin bir tutum almışlar, halkımızın anında ve doğru bir şekilde bilgilendirilmesini sağlamışlardır."

AK Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Yücel Güngör de yerel ve ulusal basının, 15 Temmuz hain darbe girişiminde takındığı tavra dikkati çekerek, "Milli değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlükleri temel alan bir anlayışla görevini yerine getiren basın, demokrasimizin en büyük güvencesidir." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.