Denizli

30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

20:31 29 Ağustos 2017
30 Ağustos Zafer Bayramı'na doğru

Denizli Valisi Hasan Karahan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Karahan mesajında, yıllarca devam eden savaşlar sonunda bütün kaynakları tükenmiş bir imparatorluğun yıkıntılarından kahraman bir ordu çıkarmayı başaran Mustafa Kemal Atatürk'ün, Anadolu'daki yüzlerce yıllık Türk varlığına kastedenleri 30 Ağustos 1922'de bozguna uğrattığını belirtti.

Bu taarruzun, Anadolu'nun bağımsızlık ve özgürlüğünden hiçbir zaman taviz vermeyeceğinin somut bir göstergesi olduğuna vurgu yapan Karahan, şunları kaydetti:

"Anadolu insanının kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, genciyle, topyekün verdiği onurlu bir mücadelenin eseri olan bu büyük zafer, Türk ulusunun kudret ve kahramanlığının bir göstergesi olmakla kalmamış, birlik ve beraberliğimizin ne kadar büyük ve sarsılmaz olduğunu da ortaya koymuştur. Zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti de milletimizin birlik ve beraberliğinin en anlamlı mesajını veren, gelişen demokrasisi, güçlü ekonomisi, tarihi ve kültürel birikimiyle bölgesinin ve dünyanın ışık saçan ülkelerinden biri haline gelmiştir.

Tüm dünyanın gözünün üzerinde olduğu cennet vatanımız üzerinde geçmişte oynanan kirli oyunların bugünlerde de devam ettiğine hep birlikte şahit oluyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizi bozarak ülkemizde kaos ortamı yaratmak ve nihayetinde de ülkemizi bölmek isteyen karanlık güçler iyi bilmelidir ki, devletimiz üzerinde oynanan kirli oyunlara asla prim vermeyecektir. Dünya durdukça bu millet var olacak, varlığından, milli ve manevi değerlerinden, insanlığa ve barışa hizmetten asla taviz vermeyecektir."

- Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, yayımladığı mesajında, Türk milletinin 95 yıl önce Dumlupınar'da gösterdiği destansı mücadele ve bağımsızlık ruhunu asla kaybetmeyeceğini dile getirdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.