Denizli

Denizli Büyükşehir'den tarihe yolculuk

21:49 24 Eylül 2017
Denizli Büyükşehir'den tarihe yolculuk

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Bursa ve Çanakkale gezisi için 10 otobüslük kafile yola çıktı.

Büyükşehir Belediyesinin kent genelinde 50-75 yaş arasındaki vatandaşlar için başlattığı gezi için 10 otobüsten oluşan kafile i̇çi̇n belediye önündeki Delikliçınar Meydanı'nda uğurlama töreni düzenlendi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Osmanlı Devleti'nin izlerini taşıyan, tarihi ve kültürel değerleri ile büyük önemi bulunan Bursa ile bu ülkenin bedelinin ödendiği Çanakkale'yi vatandaşların görmeleri için gezi düzenlediklerini belirtti.

Bursa ve Çanakkale'nin Türk tarihi açısından önemine dikkat çeken Zolan, "Tarihe yolculuğa çıkıyorsunuz. Şehitlerimizin bulunduğu o mekanlarda çok dua edin. Allah yolunuzu açık etsin. Ziyaretleriniz şimdiden kabul olsun." dedi.

Yola çıkan 450 kişilik kafile, Bursa Ulu Cami'de kılınacak sabah namazının ardından Emir Sultan Külliyesi, Çelebi Mehmet ve Yeşil Türbe, Saat Kulesi, Kozahan Çarşısı, Orhan Gazi ve Osman Gazi'nin Tophane'deki türbelerini ziyaret edecek. Gezinin ikinci gününde Çanakkale'de Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Anıt, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, 57. Alay ve diğer şehitlikler ziyaret edilecek.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.