Denizli

Protokol, görme engelli milli sporcularla goalbaal oynadı

16:37 26 Eylül 2017
Protokol, görme engelli milli sporcularla goalbaal oynadı

Denizli'de görme engelliler için yaptırılan spor salonunun açılışında protokol üyeleri, görme engelli milli sporcularla goalbaal oynadı.

Merkezefendi Belediyesi tarafından Görme Engelliler Okulu'na kazandırılan goalball spor salonunun açılışı dolayısıyla tören düzenlendi.

Denizli Valisi Hasan Karahan, törende, görme engellilerin spor yapabileceği bir tesisin kazandırılmasından dolayı emeği geçenlere teşekkür etti.

Görme engellilerin çok zor şartlarda hazırlanarak şampiyonalara katıldıklarına ve derece aldıklarına dikkat çeken Karahan, "İnşallah bu güzel imkanlarla birlikte daha başarılı şampiyonluklar elde ederler. Sporcularımızın başarısı bizi gururlandırıyor. Güzel bir tesis olmuş. Burada nice sporcular yetişerek büyük dereceler elde ederler." dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin de görme engelli olarak yaşamanın zor olduğuna dikkat çekerek, "Fakat bizim görevimiz bunu kolaylaştırmak. Hükümet olarak engellilerle ilgili yasa çıkarttık. Gözlükle görme engellilerin yaşadıklarını hissetmeye çalışıyorum. Engellilere iş imkanı sağlamak, insanları mutlu etmek, toplumda birlikte yaşayabilecekleri iş imkanları sağlamak inşallah bunların üstesinden geleceğiz." diye konuştu.

Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu da belediye olarak engelli okullarına tesisle kazandırdıklarını vurguladı.

Milli sporcu Şeyda Nur Kaplan ise çok heyecanlı olduğunu belirterek, "Böyle bir spor salonumuzu uzun süredir bekliyorduk. Artık bir spor salonumuz var, herkese çok teşekkür ediyoruz. Biz bu yollara kolay gelmedik. Beton sahalarda çalışarak gerçekten azmimiz sayesinde iyi bir yerlerdeyiz. Avrupa Şampiyonasındaki ikincilikten sonra inşallah 2020 Olimpiyatlarında altın madalya getiririz ülkemize." dedi.

Milli takım oyuncusu Reyhan Yılmaz da bu başarıyı elde etmelerinin kolay olmadığını dile getirerek, "Çok azimliydik, emeğimizin karşılığını aldığımızı düşünüyoruz. İkinci olduk Avrupa'da. Bu sahalarda yapacağımız çalışmayla inşallah Tokyo'da şampiyon olacağız. Herkese teşekkür ederiz." ifadelerine yer verdi.

Konuşmaların ardından Görme Engelliler Eğitim ve Spor Kulübü ile milli takım oyuncuları arasında gösteri maçı yapıldı. Görme engellilerin mücadelesi, izleyenler tarafından büyük ilgi gördü.

Daha sonra protokol üyeleri, gözlerine görmelerini tamamen engelleyen gözlük takarak görme engelli milli sporcularla goalball oynadı.

Protokol üyeleri, Avrupa Şampiyonasında 2. olan goalball milli takımı sporcuları Reyhan Yılmaz ve Şeyda Nur Kaplan'a madalya verdi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.