Denizli

Meslek liselerini dereceyle bitiren öğrencilere sanayicilerden ödül

17:47 17 Ekim 2017
Meslek liselerini dereceyle bitiren öğrencilere sanayicilerden ödül

Denizli'de Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinden alanlarını birincilikle bitiren öğrenciler, sanayiciler tarafından ödüllendirildi.

Kentte bulunan 4 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinden 2016-2017 eğitim-öğretim yılında alanlarını birincilikle bitiren öğrencilere, Makine Sanayici İşadamları Derneği (MAKSİAD) tarafından ödül verilmesi dolayısıya Denizli Valiliği Konferans Salonunda tören düzenlendi.

Vali Hasan Karahan, törende yaptığı konuşmada, meslek liselerinin önemini vurgulayarak, hayatın temelinin, güzelliklerinin helal lokma ile başladığını, helal lokmanın şartının da alın teri ve el emeği olduğunu belirtti.

Toplumdaki birtakım yanlışlıkların ve usulsüzlüklerin çoğalmasının alın teriyle çalışmamaktan kaynaklandığını vurgulayan Karahan, şunları söyledi:

"Hepimizin babası ne diyordu övünürken, 'Biz size haram lokma yedirmedim, boğazınızdan haram lokma geçirmedim.' Babaların övüncü evlatlarına buydu. Bu nasıl olacak? Üreteceksin, alın teri dökeceksin ve neticede kazancını ailene gönül rahatlığıyla tertemiz ulaştıracaksın. Bu anlamda mesleki eğitim çok önemli. Ülkelerin gelişmesinde ve kalkınmasında sanayileşmenin temel unsuru olan bilgi, beceri ve iş alışkanlıklarına sahip yüksek verimi gerçekleştirecek kalifiye insan gücünün yetiştirilmesi gerekmektedir. Devletimizin de bu konuda ciddi gayretleri var. İnanıyoruz ki sanayi ve eğitim iş birliği olursa memleketimizin gelişmesi, memleketimizin büyüyüp kalkınması da daha kolay olacaktır. Denizli'miz bir sanayi şehri, böyle olunca, bu işbirliği daha da bir önem kazanıyor. Sanayicilerimiz de bu konuda çok ilgililer. Gayretleri ile bizi teşvik edip, birlikte bir şeyler yapalım diyerek, bu işbirliğinin en güzel örneklerini gösteriyorlar. İmzaladığımız çeşitli protokollere zaman zaman sizler de şahit oluyorsunuz. Bu da bugün bunun güzel bir örneği."

Derneğe, İl Milli Eğitim Müdürlüğüne ve öğrencilere teşekkür eden Karahan, "Gençlerimiz, 'En temiz kazanç, alın teri ile alınan kazançtır' inancıyla yola çıkarlarsa onların bereketi bambaşka oluyor. Onun için ben bu konuda her türlü adımı, hem şahsen hem de kurum olarak destekliyorum. İnşallah bu konuda daha da güzel gelişmeler yaşayacağız. İşbirliğini daha ileri boyutlara taşıyarak, sanayi anlamında büyümemizi sağlayacağız." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, MAKSİAD Başkanı Mehmet Sarı, yönetim kurulu üyeleri, sanayiciler ve öğrencilerin katıldığı törende, alanlarını birincilikle bitiren 10 öğrenci, altın ve plaketle ödüllendirildi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.