Denizli

PAÜSEM "Uzlaştırmacı Eğitimi" verecek

15:45 24 Ekim 2017
PAÜSEM "Uzlaştırmacı Eğitimi" verecek

Pamukkale Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (PAÜSEM), hukuki uyuşmazlıklarda sorunların soruşturma aşamasında arabuluculukla çözümü için "Uzlaştırmacı Eğitimi" verecek.

Üniversiteden yapılan yazılı açıklamada, PAÜSEM'in Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nin öğretim üyelerinden oluşan eğitim kadrosu ile "Uzlaştırmacı Eğitimi" verme yetkisi aldığı belirtilerek, Ege Bölgesi'nde Uzlaştırmacı Eğitimi veren ilk üç üniversiteden biri olan PAÜSEM'in, 30 kişilik kontenjanı ve 36'sı teorik 48 saatlik ders programı ile ilk dönem kayıtlarını almaya başladığı vurgulandı.

Uzlaştırmacı eğitimine, hukuk fakültesi mezunlarının yanı sıra üniversitelerin siyasal bilgiler fakültesi, iktisadi ve idari bilimler fakültesi, işletme fakültesi, iktisat fakültesi mezunu olup anayasa hukuku, ceza hukuku, ceza muhakemesi hukuku, hukuk başlangıcı, hukuka giriş, hukukun temel kavramları, temel hukuk, ticaret hukuku, iş hukuku, iş hukuku ve sosyal güvenlik hukuku, borçlar hukuku derslerinden en az ikisini alanların başvurabileceği bildirilen açıklamada, eğitimlerini başarı ile tamamlayanlara katılım belgesi verileceği kaydedildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen PAÜ Hukuk Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. İbrahim Organ, CMK'nın 253 ila 255'inci maddelerinde uzlaştırmaya yer verildiğini belirterek, "Alternatif bir uyuşmazlık çözüm yöntemi olan uzlaştırma, kural olarak soruşturma safhasında gerçekleştirilmelidir. Uzlaştırmacı eğitimi verebilecek kurum ve kuruluşlar arasında hukuk fakülteleri de yer almaktadır. Bu çerçevede Pamukkale Üniversitesi Hukuk Fakültesi olarak bu eğitimi vermek amacıyla Adalet Bakanlığı Alternatif Çözümler Daire Başkanlığı'na başvurulmuş, yapılan başvuru neticesinde 'Uzlaştırmacı Eğitimi' alanında Pamukkale Üniversitesi Türkiye genelinde yetkilendirilmiştir." ifadesini kullandı.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.