Denizli

3 Aralık Dünya Engelliler Günü

17:04 03 Aralık 2017
3 Aralık Dünya Engelliler Günü

Denizli Atatürk Stadı'ndaki etkinlikte konuşan Vali Yardımcısı Vekili Halil Canavar, Türkiye'nin son yıllarda engellilerin önündeki engelleri kaldırma konusunda çok önemli düzenlemeler yaptığını söyledi.

Denizlispor Yönetim Kurulu üyeleri, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Denizli Engelliler Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı ile maç yaptı.

Kanunlar çıkarılarak kamu kurum ve kuruluşlarında bazı düzenlemeler yapıldığını belirten Canavar, "Bundan 15 yıl önceye göre engellilerimiz daha fazla haklara sahip. Çok daha iyi imkanlara sahipler. Bunlar yeterli değildir. En medeni ülkelerin sahip olduğu standartları yakalamak ve aşmak konusunda azimliyiz. Denizli'de çok iyi bir şekilde engellilere yönelik çalışmalarımız devam etmektedir." diye konuştu.

Konuşmaların ardından İsmail Tosunoğlu İşkolu Mehteran ekibi sahne aldı.

Konser sonrası Denizlispor Yönetim Kurulu üyeleri ile Denizli Engelliler Spor Kulübü Ampute Futbol Takımı, futbol maçı yaptı.

10 dakikalık ilk yarıyı 2-1 önde tamamlayan ampute futbol takımı, ikinci yarıda yediği golle maçı berabere tamamladı.

Etkinlik kapsamında Denizli Görme, İşitme Engelliler Spor Kulübü ile zihinsel engellilerin eğitim aldığı Özel Çamlık Ortaokulu futbol takımları da gösteri maçı yaptı.

Programa Denizlispor Başkanı Mustafa Üstek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Değirmenci ve çok sayıda engelli ile yakını katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.