Denizli

Tarımsal Kooperatiflerde Kurumsal Yatırım Fonu Projesi

14:51 14 Aralık 2017
Tarımsal Kooperatiflerde Kurumsal Yatırım Fonu Projesi

Yeşilyurt, projenin önemine dikkat çekerek, "Bu öneri proje ile kooperatifleri sınıf sınıf ayırarak onların oluşturulan fonlara para aktarmasını sağladık. Örneğin 600 bin ile 2 milyon lira arasındaki cirodaki kooperatifle 2 ile 4 milyon arasındaki kooperatifleri birbirinden ayırdık. Bunları 3 ve 5 yıllık cirolarına göre sınıflandırdık. Kooperatiflerin belirlenen süre içerisinde bu fona binde 5 oranında katkı sunmasını öngördük. Bu kooperatiflerin 3 ve 5 yıllık süreçlerin ardından kendi katkılarının 3 ve 5 katı krediyi kullanabilmesinin planladık." ifadelerini kullandı.

Hayvancılık Kooperatifleri Denizli Üst Birliği, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Altınbaşak Üniversitesi ve DGRV Türkiye Temsilciliğinin ortak çalışmasıyla yürütülen "Tarımsal Kooperatiflerde Kurumsal Yatırım Fonu Projesi"nin tanıtımı yapıldı.

Projeyi hakkında bilgi vermek için Denizli Gazeteciler Cemiyeti İlyas Haytan Toplantı Salonu'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan PAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hakan Sarıtaş, yürüttükleri projenin artık sonuna geldiklerini ve kooperatiflerin kredi alırken zorluklarını çözmek amacıyla projeye başladıklarını söyledi.

Proje ile 27 bin kooperatifin en alt limitten 5 yılda 7 milyar liralık fon oluşturabileceğini belirten Sarıtaş, projenin uygulanması halinde Türkiye'de bir ilk olma özelliği taşıyacağını aktardı.

Oluşturulacak milli fonla ülke ekonomisine büyük bir katkıda bulunulmasının amaçlandığını anlatan Sarıtaş, "PAÜ ile iki, diğer paydaşlarla bir yıldır yürütülen projenin sonuna geldik. İnşallah güzel sonuçları olacak. Şimdiden herkese hayırlı olmasını dilerim." dedi.

PAÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ensar Yeşilyurt da kuruluş amacıyla kar gütmeyi amaçlamayan kooperatiflerin düşük kar marjları yüzünden kredi konusunda sıkıntı çektiğini söyledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.