Denizli

Aydem'den elektrikli otomobile destek

16:29 20 Aralık 2017
Aydem'den elektrikli otomobile destek

Aydem ve Gediz Elektrik Satış Müdürü Hayrettin Üçüncü, yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelme bilinciyle hareket ettiklerini söyledi.

Aydem, TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle yarışmasında, 2016 ve 2017 yıllarında üst üste birinci olan Alatay Elektromobil takımını ziyaret etti.

Heyet, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Mühendislik Fakültesi ile Teknoloji Fakültesi'nde yer alan Elektrikli Araç Üretim Laboratuvarı'nda Alatay Elektromobil takımı ile bir araya geldi, 2018 yılında oluşturulacak "Alatay Elektromobil" projesi öncesi araç hakkında bilgi aldı.

Üçüncü, Aydem ve Gediz olarak müşterilerine elektrik tedarik hizmeti sunarken doğaya zarar vermeden yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelme bilinci ile hareket ettiklerini belirtti.

Şehir içi ulaşıma yönelik, fosil yakıt tüketmeyen elektrikli araç projesi olan ve TÜBİTAK Efficiency Challenge Electric Vehicle yarışmasında iki yıl üst üste birinci olarak büyük bir başarı elde eden Alatay Elektromobil takımına destek vermekten büyük mutluluk duyduklarını dile getiren Üçüncü, takımda yer alan tüm üyeleri göstermiş oldukları özverili çalışmalardan ve elde ettikleri başarılardan dolayı tebrik etti.

PAÜ Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi ve Alatay Proje Danışmanı Yrd. Doç. Dr. Selim Köroğlu da Alatay Elektromobil araç projesinin başarıya ulaşma serüvenini ve yaptıkları çalışmaları anlattı.

Projenin gerçekleştirilmesinde kendilerine destek olan Aydem'e katkılarında dolayı teşekkür eden Köroğlu, Aydem adına Hayrettin Üçüncü'ye plaket takdim etti.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.