Denizli

İlk yerli güneş enerji paneli hücresi Denizli'de üretilecek

17:08 21 Aralık 2017
İlk yerli güneş enerji paneli hücresi Denizli'de üretilecek

Denizli merkezli Bereket Enerji şirketinin Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, Türkiye'nin ilk yerli güneş paneli hücresini 2018 yılı ortasında üretmeyi hedeflediklerini bildirdi.

Denizli Gazeteciler Cemiyeti yönetimi, Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı ve Elektrik Dağıtım Hizmetleri Derneği (ELDER) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ceyhan Saldanlı'yı ziyaret etti.

Cemiyet Başkanı Osman Nuri Boyacı, Denizlili bir firmanın Türkiye'nin enerji sektöründe önemli bir konumda olmasının bu şehir için gurur kaynağı olduğunu belirterek, medya çalışanları olarak şehrin dinamikleri ile işbirliğinin artırılmasını önemsediklerini ifade etti.

Bereket Enerji Yönetim Kurulu Başkanı Saldanlı, 2017 sonu itibariyle 2 bin 100 megawatt elektrik üretimi gerçekleştirdiklerini, inşaat halindeki santrallerin faaliyete geçmesiyle enerji üretimindeki kapasiteyi 2 bin 500 megawatta çıkarmayı planladıklarını kaydetti.

Son yıllarda özellikle yenilenebilir enerjiye yoğunlaştıklarının altını çizen Saldanlı, şunları söyledi:

"Rüzgar ve güneş enerjileri santrallerine ağırlık veriyoruz. Bildiğiniz gibi güneş enerji santralleri ekipmanlarının üretimine de başladık. Amacımız bu alanlardaki kapasitelerimizi her geçen yıl daha da artırmak ve güneş enerjisi yatırımlarında yerli üretimle maliyeti düşürmek. 2018 yılı içinde güneş panellerinin en önemli parçalarından biri olan 'hücre'lerin üretimine başlayacağız. Türkiye'nin ilk yerli güneş paneli hücresini üretmeyi 2018 yılı ortasında hedefliyoruz."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.