Denizli

Fahri trafik müfettişleri 3 bin 485 suç tespit etti

17:32 22 Aralık 2017
Fahri trafik müfettişleri 3 bin 485 suç tespit etti

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürü Mithat Tüzüner, Denizli'de fahri trafik müfettişleri tarafından yılın ilk 11 ayında 3 bin 485 suç tespit tutanağı tanzim edildiğini bildirdi.

Trafik polisleri ile fahri trafik müfettişleri arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi, fahri trafik müfettişlerinin istek ve önerilerinin ele alınması amacı ile Polis Evi'nde bir toplantı yapıldı.

Trafik Şube Müdürü Tüzüner, yaptığı konuşmada, Denizli'de gönüllülük esasına göre faaliyet gösteren 502 fahri trafik müfettişi bulunduğunu, fahri trafik müfettişler tarafından trafik kural ihlali yapan araç sürücülerinin tescil plakasına suç tespit tutanağı tanzim edildiğini, bunların trafik idari para cezası karar tutanağına çevrildiğini belirtti.

Fahri trafik müfettişlerinin önemli bir görevi yerine getirdiğini ifade eden Tüzüner, şunları söyledi:

"Denizli'de fahri trafik müfettişleri tarafından yılın ilk 11 ayında 3 bin 485 suç tespit tutanağı tanzim edildiği. Geçen yıla göre yüzde 8 artış var. Cezaya çevrilmeyen tutanak oranı Türkiye ortalamasının altında. Bunların da çoğu, kural ihlalinde bulunan araçların plaka, renk ve marka ile yer ve zamandan kaynaklanan eksik bilgiden kaynaklı. Trafik müfettişleri, Türkiye'nin neresinde olursa olsun 76 maddeyle ilgili kural ihlalinden suç tespit tutanağı tanzim edebiliyorlar.

- Emniyet kemeri olmayana mutlak ceza

Fahri trafik müfettişleri, gizli göz olarak vatandaşların trafikte kurallara uymasına büyük katkı sağlıyorlar. Biz bu hassasiyetin artmasını bekliyoruz. Bilhassa kazaya sebebiyet veren kural ihlallerini ve okul servis araçlarıyla ilgili olumsuzlukları mutlaka bize bildirin."

Emniyet kemeri takmayan sürücülere kesinlikle ceza uygulanacağını dile getiren Tüzüner, motosikletli sürücülerde kask takmayı yüzde 80'e çıkardıklarını, hedeflerinin bu oranı yüzde 95'e çıkarmak olduğunu kaydetti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.