Denizli

Denizli'den kısa kısa

16:28 04 Ocak 2018
Denizli'den kısa kısa

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan İzmir, Ankara ve Antalya karayollarının kesişim noktasında bulunan Üçgen Köprülü Kavşakları projesinin tamamlama aşamasına gelindiği bildirildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Üçgen Köprülü Kavşakları'nın Denizli'ye bambaşka bir özellik kazandıracağını söyledi.

Kent trafiğini rahatlatacak projenin sadece teknik yönüyle değil, sosyal yönüyle de muhteşem olacağını savunan Zolan, "İnsanlarımıza farklı yaşam alanlarının sağlandığı, kalp figürlü yürüyüş yolları ve yaya köprüleri gibi görsel özellikleriyle Türkiye'ye örnek olacak bir çalışmaya imza atıyoruz. Tamamlanma aşamasına getirilen Üçgen Köprülü Kavşakları projesinde İzmir-Antalya viyadüklerinin inşası bitirildi. Projede viyadüklerin yaya korkuluk demirleri yapılırken, yan yolların elektrik ve yağmur suyu hatları döşeniyor. İzmir-Ankara yolu alt geçidinin ise tamamlanmak üzeredir. " dedi.

Proje alanında, 400 metre uzunluğunda kalp şeklinde yürüyüş yolları ve yaya köprüleri bulunacak.

Vatandaşların yaya olarak geçişini sağlayacak kalp şeklindeki köprülerin yanı sıra, Üçgen Meydanı'nda meydan düzenlemesi yapılacak.

Trafiğin hızlı ve düzenli bir şekilde akacağı projede, çim tepeleri, ışık aksları, 21 bin metrekare çim alanı, oturma ve dinlenme alanları, dikey bahçeler, özel tasarım kent mobilyaları ile özel tasarım aynalar, su gösterilerinin olacağı 4 süs havuzu yer alacak.

- Başkan Zolan AYSİD'ı ziyaret etti

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (AYSİAD) ziyaret etti.

AYSİAD tarafından düzenlenen "Denizli Gündemi" konulu toplantıda konuşan Zolan, derneğin üyesi olmaktan gurur duyduğunu ifade etti.

Denizli ve ülke için önemli işlere imza atacaklarını belirten Zolan, "Denizli imrenilen bir şehir, içerisinde olduğumuz için bazen bunu fark edemeyebiliyoruz. Birçok özelliği bir arada bulunan Denizlimizde sanayimiz de çok önemli bir noktada yer alıyor. Tekstili, mermeri, makine ve kablo sanayisi gibi çok güzel yatırımlar, işletmelerimiz var. Turizm anlamında da dünya çapında çok önemli güzelliklere sahibiz. Pamukkale, antik kentler, doğal ve kültürel güzelliklerimiz bulunuyor. Biz yerel yönetimler olarak, Denizlimizin güzelliğine güzellik katmak için gece gündüz demeden çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

AYSİAD Şube Başkanı Erikler ise yeni yılın ilk etkinliğini Başkan Osman Zolan ile yaptıkları için mutlu olduklarını ifade etti.



YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.