Denizli

Denizli Büyükşehir Belediyesi "2017 Değerlendirme Toplantısı"

16:38 30 Ocak 2018
Denizli Büyükşehir Belediyesi "2017 Değerlendirme Toplantısı"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "2017 yılı Denizli için muhteşem bir yıl oldu. Yatırımlarla şahlanan bir yıl oldu." dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, belediye meclis salonunda düzenlenen "2017 Değerlendirme Toplantısında" yaptığı konuşmada, gelirlerinin yüzde 60'ının yatırıma aktarıldığını, bu oranın Türkiye genelinde yüzde 35 olduğunu belirtti.

Denizli'nin altyapı sorununun çözümü için büyük bir altyapı atağı gerçekleştirdiklerini kaydeden Zolan, şöyle konuştu:

"Ne pahasına olursa olsun, şehrin geleceği için altyapı çalışmalarına başladık. İçme suyu şebekeleri ve kanalizasyon hatlarını tamamen değiştirdik. Yağmur suyu hatlarını yaptık. Şehrin merkezinde tüm altyapı çalışmalarını tamamladık. İçme suyu, kanalizasyon ve yağmur hattı olmak üzere 3 bin 420 kilometre altyapı ağı döşedik. 2017 yılı Denizli için muhteşem bir yıl oldu. Yatırımlarla şahlanan bir yıl oldu."

Kentin altyapı ve üstyapı sorunlarını çözmeyi amaçladıklarını vurgulayan Zolan, Denizli'nin büyük problemlerinden birinin ulaşım sorunu olduğunu, bunun çözümü için köprülü kavşaklar yapıldığını kaydetti.

Zolan, sanayi bağlantı köprüsünün bir ay içerisinde hizmete alınacağını bildirerek, "Hal Köprülü Kavşağının Antalya güzergahı yarın hizmete açılıyor. Üçgen köprülü kavşakları çalışmaları tamamlanma aşamasına geldi. İzmir'den Antalya'ya gidiş istikametini açtık. 15-20 gün içerisinde Antalya-İzmir güzergahını açacağız." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.