Denizli

Hocalı Katliamı'nın 26. yıl dönümü

20:24 26 Şubat 2018
Hocalı Katliamı'nın 26. yıl dönümü

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ramazan Mammadov, Hocalı Katliamı sırasında Azerbaycanlılar olarak uzun süre seslerini dünyaya duyuramadıklarını, sadece Türkiye üzerinden seslerini duyurabildiklerini ve dünyanın katliamdan bu şekilde haberinin olduğunu söyledi.

Hocalı Katliamı'nın 26. yıl rönümü dolaysıyla PAÜ Türk'çe Bakış Topluluğu tarafından Fen-Edebiyat Fakültesi İsmail Çetişli Konferans Salonu'nda konferans düzenlendi.

PAÜ'nün Azerbaycan uyruklu öğretim üyesi Mammadov, konferans sonunuda AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hocalı Katliamı'nın önceden planlanmış, düşünülmüş ve her şeyi hazır olan bir olay olduğunu söyledi.

O zamanlarda Ermenilerin böyle bir olayı yapabileceğini kimsenin tahmin etmediğini belirten Mammadov, o günü şöyle anlattı:

"Saat gece 10'dan itibaren Ermenilerin hareketliliği gözlemlendi. Bu hadise sabah saatlerine kadar sürdü. Bu olayda 613 kardeşimiz öldürüldü ve o kadarda insanımız yaralandı. Hocalı Katliamı başladığı zaman orada 3 bin kişi yaşıyordu. Ermenilerin vahşiliğinde 8 aile tamamen yok edildi. Ermeniler böyle bir şeyi yapacak güce sahip değildi."

Bu olayda Ermenilerin arkasında Rus 366 Motorlu Alayı'nın olduğunu ve bu alayın Ermenilere hediye edildiğini savunan Mammadov, o alayın içinde çalışan 127 Ermeni'nin olduğunu, onlardan birisinin de Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ın olduğunu ifade etti.

Mammadov, bu olayın dünyanın gözü önünde olmasına rağmen dünyada bir çok ülkenin sustuğunu dile getirerek, şöyle devam etti:

"Uzun zaman biz Azerbeycanlılar sesimizi duyuramadık. Sadece Türkiye üzerinden sesimizi duyurabildik ve bu şekilde dünya ülkelerinin bu olaydan haberi oldu. Bu olay bizi hiç bir zaman korkutmuyor. Zamanı gelecek Karabağ, yine Azerbaycan'ın olacak çünkü Karabağ hiçbir zaman Ermenistan'ın toprağı olmadı ve bugün de Ermeniler, zaten orada bir şey yapamıyor. Görüyoruz ki Ermenistan'ın ekonomik durumu çok kötü. Ermenistan'ın tüm bütçesi Azerbaycan'ın sadece savunma sanayisine ayırdığı bütçe kadardır."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.