Denizli

Denizli'den kısa kısa

14:09 23 Mart 2018
Denizli'den kısa kısa

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, son zamanlarda art niyetli kişiler tarafından vali, vali yardımcıları, özel kalem müdürünün adlarının kullanılarak iş adamları ve hayırsever vatandaşların ev iş veya cep telefonlarından arandıkları, çeşitli bahanelerle valilik adına bağış ve yardım kampanyası adı altında para talebinde bulundukları hatırlatıldı.

Denizli Valiliği, valilik veya herhangi bir kamu kurumunun vatandaşlardan telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yönteminin bulunmadığını belirterek dolandırıcılık olaylarına karşı uyarıda bulundu.

Dolandırıcılık teşebbüslerinin artarak devam ettiği tespit edildiği vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Denizli Valiliğinin veya herhangi bir kamu kurumumuzun vatandaşlarımız, iş adamlarımız ve esnafımızdan telefon veya diğer iletişim yollarıyla herhangi bir amaçla yardım toplama gibi bir talebi veya yöntemi bulunmamaktadır. Valiliğimizin ve herhangi bir kamu kurumunun veya kamu yöneticisinin adını kullanarak telefon ya da benzeri yöntemlerle yardım toplamaya çalışan dolandırıcılara hiçbir şekilde itibar edilmemesini, tedbir amaçlı olarak da böyle bir durumla karşılaşan vatandaşlarımızın öncelikle Valiliğimiz ile iletişim kurarak durumu bildirmelerini, ardından Emniyet Müdürlüğü'nün veya Jandarma Komutanlığının telefonlarını arayarak ihbarda bulunulması önemle rica olunur."

- PAÜ öğrencileri 500 fidan dikti

Pamukkale Üniversitesi Genç TEMA Topluluğu ve TEMA Vakfı Denizli İl Temsilciliği ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bağlı okullardan gelen 200 öğrenci Sarayköy'ün Tekkeköy Mahallesi'nde 500 fidan dikti.

Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğretim üyesi ve TEMA Vakfı Denizli İl Temsilcisi Prof. Dr. Gürkan Semiz, fidan dikiminde yaptığı açıklamada, "Geçtiğimiz yıl orman yangınına maruz kalmış bu alanın, 850 bin fidanla yeniden orman özelliği kazandırılması adına atılan bu ilk adımlar, gelecek yıllarımız için çok önem arz ediyor. Bu sayede hem öğrencilerimize doğa ve ağaç sevgisini kazandırmayı ve hem de gelecek kuşaklarımızın yaşamını garanti altına almayı hedefliyoruz." diye konuştu.


- Çal ilçesinden Zeytin Dalı Harekatı'na destek

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Afrin'de yürüttüğü Zeytin Dalı Harekatı'na katılan askerlere Denizli'nin Çal ilçesinden üzüm ve pekmez gönderilecek.

Toplanan üzüm, pekmez ve kadınlar tarafından toplanan malzemeler, 26 Mart Pazartesi günü Denizli Kızılay Şubesi'ne Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan tarafından teslim edilecek.

Çal Belediye Başkanı Akcan, yaptığı açıklamada, "Türkiye'de Kuvay-ı Milliye ateşini yakan ilk yerlerden biri de Çal'dır. Ordumuz şimdi de 7 düvele karşı Suriye'de mücadele vermektedir. Asker, bayrak, vatan, ezan bizim namusumuzdur. Çal'ın üzüm ve pekmezi Türk askerinin gücüne güç katsın. Halkımız her zaman olduğu gibi bugün de şanlı ordusunun yanındadır. Çal'daki kampanyayı destekleyen ve büyük bir gururla askerlerimize hazırlık yapan Çallı kadınları yürekten kutluyor, ellerinden öpüyorum." ifadelerini kullandı.


- Kale ilçesinde şehit polis Fethi Sekin'in ismi bulvara verildi

Kale Belediye Meclisi kararı ile FETÖ/PDY soruşturması kapsamında tutuklu bulunan Pamukkale Üniversitesi eski Rektörü Hüseyin Bağcı'nın isminin verildiği bulvarın ismi 'Şehit Polis Fethi Sekin Bulvarı' olarak değiştirildi.

Kararın alınması ile birlikte eski tabela sökülerek yerinde 'Şehit Polis Fethi Sekin Bulvarı' tabelası asıldı.

Kale Belediye Başkanı Erkan Hayla, konuyla ilgili "Kahraman polisimiz Fethi Sekin'in ismini ilçemizde yaşatmak istedik." dedi.


- Kale ilçesinde ceviz budama ve aşılama sezonu başladı

Denizli'nin Kale ilçesinde ceviz budama ve aşılama sezonu başladı.

Ceviz üreticisi Mevlit Meçin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ceviz budama ve aşılama döneminin havaların ısınması ile birlikte başladığını belirtti.

Ceviz budama ve aşılamada zamanlamanın çok önemli olduğunu ifade eden Meçin, "Ceviz ağaçları zamanında budanmayınca gereğinden fazla gelişiyor, bu da ileride meyvenin küçük ve verimsiz olmasına sebep oluyor." dedi.

Kale ilçe Tarım Müdürlüğünden alınan bilgiye göre ilçede 2 bin 260 dekar yeni ceviz fidan dikimi yapıldığını ve yaklaşık yılda 90 ton mahsul beklendiğini öğrenildi.


- ''Her Yerde Kitap Projesi''

Kale Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, "Her Yerde Kitap Projesi'' kapsamında ilçe sokaklarında bir saat boyunca kitap okudu.

Etkinliğe katılan 250 öğrenci ve vatandaşlar ilçe merkezinde bir saat boyunca kitap okudu.

Kale Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Abdullah Karaceylan, proje ile ilgili yaptığı açıklamada, amaçlarının öğrenci ve vatandaşlara kitap okuma ve araştırmanın önemi anlatmak olduğunu ifade etti.

Vatandaşların da projeye ilgi gösterdiklerini belirten Karaceylan, projeyi ilçenin tarihi mekanlarında, stadyumda ve piknik alanlarında devam ettireceklerini söyledi.

Kale İlçe Milli Eğitim Müdürü Nurettin Tıkım ise, amaçlarının öğrencilere ve vatandaşlara kitap okumanın önemine dikkat çekmek olduğunu ifade etti.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.