Denizli

Denizli'de kanser taramaları

14:41 05 Nisan 2018
Denizli'de kanser taramaları

Denizli, kanserle mücadele çalışmaları kapsamında bağırsak kanseri taramasını en çok yapan üçüncü il oldu.

İl Sağlık Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Denizli'de 2017 yılında kolorektal (bağırsak) kanser taramasında 50-70 yaş aralığındaki 47 bin 282 kişinin taramadan geçirildiği belirtildi.

Denizli'de yapılan bu taramaların Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğünden ödül getirdiği dile getirilen açıklamada, "Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü tarafından Ulusal Kanser Haftası etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen 'Kanserde Güncel Konular' ve 'Taramada Öne Çıkan İllerimiz' ödül töreninde, Denizli, hedef nüfusu 100 bin üstü olan iller arasında kolorektal kanser taramasını en çok yapan 3. il olarak, ödülünü Sağlık Bakanımız Dr. Ahmet Demircan'ın elinden aldı." denildi.

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Aytekin Polat'ın Denizli adına bu ödülü aldığı bildirilen açıklamada görüşüne yer verilen İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk, Denizli'de kanser tarama çalışmalarının büyük bir özveriyle yürütüldüğünü belirterek, kanserde erken tanının önemine dikkat çekti.

Bu doğrultuda eğitim, danışmanlık gibi hedef nüfusa yönelik toplum tabanlı kanser tarama çalışmalarını ücretsiz yürüttüklerinin altını çizen Öztürk, "2017 yılında ilimizde 47 bin 282 kişinin kolorektal kanser taraması gerçekleştirildi. Yaptığımız bu taramayla Türkiye'de hedef nüfusu 100 bin üstü olan iller arasında en çok tarama yapan 3. il olduk. Bu ödülün alınmasında emeği geçen çalışma arkadaşlarıma ve sağlıklarını düşünerek tarama yaptıran vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyorum." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.