Denizli

Denizli Üçgen Köprülü Kavşağı ulaşıma açıldı

13:26 12 Nisan 2018
Denizli Üçgen Köprülü Kavşağı ulaşıma açıldı

Zolan, beraberindeki heyetle birlikte yapımı tamamlanan İzmir-Ankara karayolu köprülü alt kavşağının açılışını yapıp incelemelerde bulundu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Üçgen Köprülü Kavşağı'nı yaklaşık 75 milyon lira harcanarak vatandaşın hizmetine sunduklarını bildirdi.

İncelemelerinin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Zolan, Denizli'nin kalbi konumundaki yere neşter vurarak güzel bir projeye imza attıklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Burası kente gelenlerin mutlaka geçmek zorunda oldukları bir nokta. Tüm trafiğin kesiştiği yer. Buradan günde 110 binin üzerinde araç geçiyordu. O araçların geçişinde ortalama 15-20 dakika beklemeler oluyordu. Enerji, yakıt, ve zaman kaybı çoktu. Yapılması çok zor bir projeyi çok şükür bunu tamamladık."

Zolan, sürücüleri inşaat sırasında alternatif güzergahları yönlendirerek çalışmaların gece gündüz sürdürüldüğünü hatırlatarak, "Önce Antalya-İzmir viyadüğünün iki tarafını çift yönlü olarak açtık. Bugün de İzmir-Ankara yolu bağlantısı alt geçitinin açılışını gerçekleştirdik. Böylelikle peyzaj ve yaya geçiti dışından yapılacak işleri tamamlamış olduk. Bunları da kısa süre içerisinde tamamlayacağız." diye konuştu.

Üçgen Köprülü Kavşak projesini 15 ayda trafiğe açtıklarına işaret eden Zolan, şöyle devam etti:

"Bu projemiz yaklaşık 75 milyon liraya mal oldu. Şu anda yol anlamında trafik akıyor. Burası Denizli'nin kalbi ve merkezi. Denizlimize yakıştı. Daha öne yaklaşık 15 dakika bekleyenler artık 10 saniye bile beklemeden geçip gidecekleri yere gidiyor. Projemiz ulaşımı artık sorunsuz rahatlatacak. Trafikte geçen zamanı işinde ve evinde harcasın istedik. Bundan dolayı çok mutluyuz. Bu kavşağın resmi açılışını 15 Temmuz'da gerçekleştireceğiz."

Zolan, projenin tammalanmasıyla Denizli'nin kalbinin tüm fonksiyonlarının tam anlamıyla çalışmaya başladığını vurgulayarak, bu sayede akaryakıt, zaman ve egzoz emisyonu anlamında tasarruf sağladıklarını, böylece yapılan masrafın da iki yıl içerisinde geri kazanılmış olacağını sözlerine ekledi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.