Denizli

16 Nisan halk oylamasının yıl dönümü

17:51 16 Nisan 2018
16 Nisan halk oylamasının yıl dönümü

AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, bundan bir yıl önce yapılan halk oylaması ile önü açılan Türkiye'nin bir dünya markası olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirtti.

Filiz, yaptığı yazılı açıklamada, 16 Nisan 2017'de yapılan halk oylaması ile cumhurbaşkanlığı sistemine milletin "Evet" dediğini hatırlattı.

Anayasa değişikliği ile demokrasinin, sağduyunun ve uzlaşının kazandığını dile getiren Filiz, şunları kaydetti:

"Geçmişten beri hayal olan cumhurbaşkanlığı sistemi 16 Nisan 2017 tarihinde gerçekleşti ve Türkiye kazandı. Yeni sistemde cumhurbaşkanı adayı olmak belli bir siyasi elitin elinden alındı. Halkın kendisine verildi bu hak. Halk tarafından seçilen cumhurbaşkanı yeni düzenlemeyle hem halka karşı hem de Meclis'e karşı cezai sorumluluk taşıyacak. Artık reis-i cumhurun partisi ile ilişiğinin devam etmesi sayesinde ülkenin milli meselelerinde diğer parti temsilcileriyle daha rahat bir şekilde diyalog kurabilecek ve uzlaşma kültürü devlet-millet el ele şeklinde tezahür edecektir."

Yıllarca Türkiye'nin önünü kesen, devleti zayıflatan bir sistemin artık mazide kaldığını dile getiren Filiz, "Milletimiz Türkiye'nin gücünü, ekonomisini, eğitimini, hukuk ve adalet mekanizmalarını güçlendirmek için çocuklarımıza, gençlerimize daha güzel bir gelecek bırakabilmek için 'evet' dedi. Yeni bir çağ açıldı. Aydınlık, özgür ve ilerleyen bir Türkiye var artık." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.