Denizli

Denizli'den kısa kısa

15:39 18 Nisan 2018
Denizli'den kısa kısa

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2017 yılı faaliyet raporu kabul edildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Meclisi, nisan ayı son oturumunda 2017 yılı faaliyet raporu görüşüldü.

Mecliste yapılan görüşmelerin ardından rapor oylanarak kabul edildi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, mecliste yaptığı konuşmada, 2017 yılının başarılı geçtiğini ifade etti.

Geride kalan yılı yüzde 95 oranında gider, yüzde 103 oranında gelir bütçesi gerçekleşmesiyle hedeflenenin üzerinde tamamladıklarını belirten Zolan, şunları söyledi:

"Hem gider, hem gelir anlamında başarılı bir belediyemiz var. Bütçelerin gerçekleşmesi önemlidir. Şükürler olsun, büyükşehir statüsüne kavuştuğumuz günden beri, 19 ilçe 622 mahallemize ayrım gözetmeksizin, ihtiyaç neyse var gücümüzle çalıştık."

- PAÜ Hastanesinde ilk karaciğer nakli yapıldı

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesinde Organ Nakli Merkezi tarafından, 45 yaşındaki Sevgi Almalı'ya İzmir'de beyin ölümü gerçekleşen bir kadının karaciğerinden doku nakledildi.

PAÜ Organ Nakli Merkezi Karaciğer Nakli Ünitesi Sorumlusu Doç. Dr. Ali Kağan Gökakın, yıllardır organ nakliyle ilgili çalışmalar yaptıklarını belirterek, sekiz ay önce de karaciğer doku nakliyle ilgili tüm çalışmaları tamamlayarak bu konuda ruhsat aldıklarını ifade etti.

Bağışlanan karaciğer bulunmadığı için bugüne kadar karaciğer doku nakli gerçekleştiremediklerini dile getiren Gökakın, şunları kaydetti:

"Bugün bizi çok mutlu eden önemli bir olay gerçekleşti. Denizlimizde ilk karaciğer doku naklini yapmanın gururunu yaşıyoruz. On bir gün önce İzmir'de 45 yaşındaki bir kadının beyin kanaması sonucu beyin ölümü gerçekleşti. Kadının ailesi organları bağışlama kararı aldı. Cuma gecesi ekibimiz İzmir'e gitti. Cumartesi sabah ise ilk karaciğer doku naklimizi başarıyla gerçekleştirdik."

- PAÜ'lü akademisyene ödül

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Sermaye Piyasası Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Yaşam Demir, İktisadi Araştırmalar Vakfı’nın (İAV) her yıl düzenlediği Ünal Aysal Tez Değerlendirme Yarışması'nda doktora tezi kategorisinde ödüle layık görüldü.

Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, İAV tarafından bu yıl 13'üncüsü düzenlendiği Ünal Aysal Tez Değerlendirme yarışmasına katılan PAÜ Dr. Öğr. Üyesi Demir, "Bankacılık Düzenlemeleri ve Sektör Karlılığı İlişkisi: Türk Bankacılık Sektörü Üzerinden Bir İnceleme" teziyle dereceye girdi.

Demir, ödülünü, düzenlenen törenle Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü’den aldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.