Denizli

Denizli'den kısa kısa

18:07 19 Nisan 2018
Denizli'den kısa kısa

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla çocuklara özel Tiyatro Şenliği düzenliyor.

Yapılan yazılı açıklamada, çocuklar için farklı etkinlikler düzenleyen belediyenin 15- 23 Nisan tarihleri arasında 7 farklı oyunu çocukların beğenisine sunacağı belirtildi.

Ücretsiz düzenlenen programların tamamının Çatlaçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlendiği bildirilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Tiyatro oyunlarını Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Denizli, Çığlık Sanat, Manisa Afsem, Kuşadası Elifnağme, Efeler Belediyesi ve Saadet Erikoğlu İlköğretim ile Söke Şehir Tiyatrosu sahneye koyacak. Bunların yanında Kukla Tiyatrosu da Hacı Leman Oto İlkokulu ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Karaman Sosyal Etkinlik Merkezi'nde çocuklara özel gösteri sunacak."

- Büyükşehir'den Denizli'ye sağlık tesisi

Denizli Büyükşehir Belediyesi, içerisinde Ulusal Medikal Kurtarma Merkezi (UMKE), 112 Acil Sağlık İstasyonu ile Aile Sağlığı Merkezi'nin (ASM) bulunduğu sağlık kompleksinin yapımını tamamladı.

Belediye tarafından Merkezefendi Mahallesi'nde yaptırılan UMKE, 112 Acil Sağlık ve ASM'nin bulunduğu sağlık kompleksi, bin 200 metrekarelik alana kuruldu.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bölge halkının sağlık merkezi taleplerine yanıtsız kalmadıklarını vurgulayarak, "Denizli'mizde taş üstüne taş koymak için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Vatandaşlarımızın neye ihtiyacı varsa oradayız. Şehrimizin daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu olması adına sağlık yatırımlarımızla da hizmet etmeye devam ediyoruz." dedi.

- Tarihi konak, PAÜ'ye tahsis edildi

Buldan'da belediye tarafından restore edilen "Beyler Konağı" Denizli Valiliği tarafından otuz yıllığına Pamukkale Üniversitesine (PAÜ) tahsis edildi.

Restorasyonunu Buldan Belediyesinin yaptırdığı ve iç düzenlemeleri PAÜ Buldan Meslek Yüksekokulu tarafından dizayn edilerek uygulama binası ve müze olarak hizmet verecek olan "Beyler Konağı" valilik tarafından otuz yıllığına PAÜ'ye verildi.

PAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, yaptığı açıklamada, PAÜ olarak bilimin yanında Denizli'nin kültürel ögelerine katkı sağlamak ve bu kültürel ögelerin yaşatılmasına destek olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay da tahsis edilen konağın eğitim, öğretime ve Buldan'ın kültür turizmine katkı yapacak olmasının önemini vurguladı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.