Denizli

"50 Okula 50 Laboratuvar Kampanyası"

18:55 24 Nisan 2018
"50 Okula 50 Laboratuvar Kampanyası"

Denizli Valiliği, "Geleceğin bilim adamlarını birlikte yetiştirelim" sloganıyla "50 Okula 50 Laboratuvar Kampanyası" başlattı.

Denizli Valisi Hasan Karahan, Valilik toplantı salonunda düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, okullarda öğrenci aktivitesini en üst düzeye çıkarma hedefiyle başlatılan 50 Okula 50 Laboratuvar Kampanyasının önemini vurguladı.

"Laboratuvar ve kütüphanesi olan okullardaki öğrencilerimiz daha başarılı olmaktadır." diyen Karahan, şunları söyledi:

"Bu yüzden eksik olan okullarımızı tamamlamak istiyoruz. Bu kampanya da bu yüzden hayata geçirildi. Denizli, eğitim konusunda iyi durumda. Pek çok alandan destek geliyor. Denizlili hayırseverlerimiz bize her konuda destek olarak örnek davranış sergilemektedir. Birkaç eksik var onlar da yakın zaman içerisinde tamamlanacak. Bir laboratuvarın maliyeti 45 bin lirayı buluyor ama oradan da çocuklarımız yetişiyor. Dersi daha iyi kavrıyorlar. Ortaokul ve lise okullarımız bu projelerden faydalanacak. Şu anda iddialı bir konumdayız. Denizli'de eğitim daha iyi olacak buna inanıyorum. Projeye destek veren ve mesai harcayan herkese teşekkür ediyorum."

İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz da kentte eğitimle ilgili birçok çalışma yaptıklarını söyledi.

Laboratuvarları eksik olan veya yenilenmesi gereken eski okulların olduğunu belirten Oğuz, "Bizler de geleceğimizin teminatı çocuklarımızın daha iyi eğitim alması için bu projeyi başlattık. Denizlili hayırseverlerimizin desteğini bekliyoruz." diye konuştu.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.