Denizli

Sabah İl Buluşmaları

14:00 09 Mayıs 2018
Sabah İl Buluşmaları

Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli gibi Türkiye'de 20-25 vilayetin olması halinde Türkiye'nin 2023 hedeflerine bugünden ulaşmış olacağını söyledi.

Karahan, Sabah gazetesi yazarlarının katılımıyla bir otelde düzenlenen "Sabah İl Buluşmaları"nin açılışında "balıklar derya içindedir ama deryadan habersizdir" sözünü hatırlattığı konuşmasında, Denizli'nin de böyle olduğunu ve potansiyelinin pek farkında olmayanların bulunduğunu ifade etti.

Denizli'nin Türkiye'ye ve dünyaya daha fazla tanıtılması gerektiğini kaydeden Karahan, "Çünkü gerçekten Denizli, az bilinen bir cevher. Bu tür faaliyetlerle bu tanıtımın daha ileri boyutlara ulaşacağına inanıyorum. Denizli gibi Türkiye'de 20-25 vilayet olsa Türkiye, 2023 hedeflerine bugünden ulaşmış olurdu. Belki iddialı bir söz ama ben buna inanıyorum. Gerçekten Denizli, çalışkanlığı, üreticiği, müteşebbis ruhuyla, Türkiye'de örnek alınması gereken şehirlerden biridir. İnşallah daha güzel bir Denizli'yi hep birlikte kuracağız. Daha büyük, daha müreffeh bir Türkiye'yi de Denizli gibi vilayetlerin sayısını artırmakla kurabiliriz. Allah bu tür şehirlerin sayısını arttırsın. İnşallah 81 vilayetimiz böyle olur." diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da Sabah Gazetesi'nin düzenlediği İl Buluşmaları etkinliğinin çok önemli olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Çünkü yaygın medyada genelde İstanbul, Ankara gibi büyük şehirler öne çıkıyor, Anadolu gölgede kalıyor, o güzellikler ortaya çıkarılamıyor. İşte bu güzellikler İl Buluşmaları ile öne çıkacak. Bu çalışmalar, ülkemize ve geleceğimize çok fayda sağlayacak. Denizli, kendine has birçok güzellikleri içinde barındırıyor. Denizli, sadece üretmeyi düşünen, ülkesine ve milletine hizmet etme gayretinde olan bir şehir. Aldığından fazlasını satan, cari açık anlamında da fazlalık veren bir şehir."

Gazetenin yazarı Yavuz Donat da Denizli'de yolların güzelleştiğini gördüğünü dile getirerek, "Zonguldak'ta eskiden yol bir felaketti, uçurumlar, virajlar. Onların bittiği yerde çeşme vardı, ona şükür çeşmesi derlerdi. Otobüsler o tehlikeli yollardan geçtikten sonra orada durur, yolcular şükür namazı kılar, elini yüzünü yıkar giderdi. Senelerce ailecek tatile giderken Denizli'den geçeceğimiz zaman su içerdik. Denizli’den geçerken Zonguldak'ın yolu aklıma gelirdi. Kırmızı ışık, yeşil ışık, hele bir de kamyon, tır olduğu zaman geçmeniz mümkün değil. Yedi-sekiz defa kırmızı ışık yandıktan sonra geçebilirsiniz. Cankurtaran'a varınca orası şükür çeşmesi gibi bir yerdi." ifadelerini kullandı.

"Şimdi devletimle gurur duyuyorum, Büyükşehir Belediyesini tebrik ediyorum." diyen Donat, "İnanılır gibi değil. Kırmızı ışık, yeşil ışık, her şey değişmiş. Hatta bir de akıllı bir sistem gelmiş. Işığa geldiğinizde kırmızı yerine yeşil yanıyor. İnanılmaz bir sistem. Ulaşım konusunda Denizli'nin gösterdiği bu başarının bütün illere örnek olmasını diliyorum." dedi.

NEF İcra Kurulu Başkanı Erden Timur ise Türkiye'nin kalkınmasının Anadolu'dan devam edeceğini belirterek, "Biz de bunun için farklı illerde bu tür çalışmalara destek olmaya çalışıyoruz." ifadesini kullandı.

Takvim Gazetesi yazarı Ekrem Kızıltaş'ın moderatörlüğünde düzenlenen panelde Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, Denizli Ticaret Odası Başkanı Uğur Erdoğan, İhracatçılar Birliği Başkanı Hüseyin Memişoğlu, Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Turgut Devecioğlu, "Denizli'nin dünü, bugünü ve yarını" konularını ele aldı.

Programa, Denizli Emniyet Müdürü Mevlüt Demir, İl Jandarma Komutanı Albay Metin Düz, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, ilçe belediye başkanları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.