Denizli

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

18:14 18 Mayıs 2018
19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na doğru

Denizli Valisi Hasan Karahan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle mesaj yayımladı.

Vali Karahan, mesajında, Türk milletinin tarihte eşi benzeri görülmemiş kahramanlık destanları yazarak gerçekleştirdiği milli mücadelenin en önemli günü olan 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nın 99. yıl dönümünü kutlamanın gururu ve heyecanı içinde olduklarını ifade etti.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun'a çıkışının, milletin makus talihini değiştiren bir girişim olduğu gibi, Cumhuriyet tarihinin başlangıcı ve aynı zamanda geleceğe doğru atılan ilk adım olduğunu vurgulayan Karahan, şunları kaydetti:

"19 Mayıs'ta başlayan süreç, Cumhuriyet'in ilanının ardından, çağını aşan bir vizyonla, kapsamlı değişimler ve büyük reformlarla kesintisiz bir şekilde devam etmiştir. Büyük bir azimle, birlik ve dayanışma içinde gösterilen gayretler ve hayata geçirilen hamleler, Türkiye Cumhuriyeti'nin her alanda gelişmesinin önünü açmıştır. Milletimizin tarih sahnesinde bir defa daha ayağa kalkışı, sesinin yükselişi ve milli mücadelenin başlangıcı olan bu anlamlı gün, Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından Türk gençliğine armağan edilmiştir. 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramımızı kutluyor, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İstiklal Savaşı'mızın bütün Kahramanlarını, ülkemizin ve milletimizin bölünmez bütünlüğü için canlarını seve seve veren tüm aziz şehitlerimizi, kahraman gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyorum."

- Başkan Osman Zolan'dan 19 Mayıs mesajı

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajda, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün 19 Mayıs 1919'da Samsun'a çıkarak milletin iradesine sahip çıktığını kaydetti.

Bağımsızlık mücadelesinin dönüm noktası olan 19 Mayıs 1919'un anlamını ve önemini gelecek nesillere aktarmanın ve o ruhu her daim diri tutmanın asli vazifelerinden biri olduğunu vurgulayan Zolan, "Aziz milletimizin yedi düvele karşı verdiği varoluş savaşında Denizli'miz de Müftü Ahmet Hulusi Efendi'nin 15 Mayıs 1919'da verdiği fetva ile en ön saflarda yerini almıştır. Bağımsızlığından asla taviz vermeyen kadim milletimiz birbirine kenetlenmiş, birlik ve beraberliği ile geleceğine sahip çıkmış ve milli mücadeleyi zaferle taçlandırmayı başarmıştır." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.