Denizli

Denizlili milli atletten rekor atlayış

19:30 04 Haziran 2018
Denizlili milli atletten rekor atlayış

Denizlili milli atlet Alperen Acet, Uluslararası Romanya Şampiyonası'nda yüksek atlama kategorisinde Türkiye rekoru kırdı.

Denizli Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, atletizm yüksek atlamada Denizli'nin gururu Alperen Acet'in hafta sonu Romanya'nın Cluj kentinde yapılan Uluslararası Romanya Atletizm Şampiyonası'nda piste çıktığı belirtildi.

Kariyerinin en iyisi olan 2.22 ile yarışmaya gelen Alperen'in, daha önce üç kez deneyip başarılı olamadığı 2.26'lık Türkiye rekorunu bu kez aşmayı başardığı aktarılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Ardından çıtayı 2.30'a koydurdu ve bu yüksekliği üçüncü hakkında aşmayı başardı. 2.30 m'lik atlayışla Türkiye rekoru kiran Acet, 16 yıldır kırılamayan rekoru tarihe gömerek önemli bir başarıya imza attı. Bu sezon Avrupa'da 2.30 atlayabilen yedinci isim olan Alperen Acet, yüksek atlamada yeni Türkiye rekoruna imza attı. Önceki rekor 2002 yılında Metin Durmuşoğlu tarafından 2.26 ile kırılmıştı. Acet, Rumenlerin efsanevi yüksekçisi Iolanda Balaş-Söter'in adını taşıyan stadyumda gerçekleştirdiği 2.30'luk dereceyle 2018 Avrupa Şampiyonası barajını da geçerek şampiyonaya adını yazdırdı."

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ahmet İbanoğlu da yaptığı değerlendirmede, elde edilen başarının Denizli ve Türkiye için gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Alperen'in azimli bir sporcu olduğunu dile getiren İbanoğlu, Alperen Acet'in kırdığı Türkiye rekoruyla yüksek atlamada en iyilerden biri olduğunu bir kez daha gösterdiğini belirtti.

Alperen Acet'in, 9-10 Haziran tarihlerinde de İtalya'da gerçekleşecek 23 Yaş Altı Akdeniz Şampiyonasında madalya için piste çıkacağı kaydedildi.


YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.