Denizli

24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

17:38 23 Temmuz 2018
24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı

Denizli Valisi Hasan Karahan ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Karahan, mesajında, toplumsal değerlere saygılı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi görev sayarak halkın doğru ve tarafsız haber alma ihtiyacını sağlayan basın kuruluşlarının aynı zamanda demokrasinin güçlenmesine de katkı sağladığını belirtti.

Her insanın bilgiye ulaşma, doğruları öğrenebilme ve kendi fikirlerini ifade edebilme hakkının modern dünyada tartışılmaz bir gerçek olduğunu vurgulayan Karahan, "İlerleyen teknolojiyi en etkin şekilde kullanan yazılı, işitsel ve görsel basın kuruluşlarımız yaptıkları haberlerle toplumun geniş bir kesimini etkilemektedir. Bu sebeple basın kuruluşlarımızın her haberi ince eleyip sık dokumaları, kişilerin özel hayatlarına ve kişilik haklarına azami titizlik göstermeleri, tüm bunları yaparken de özgür, tarafsız ve objektif olmaları, bunun yanında içinde yaşadıkları toplumun kamu düzeninin ve meslek etiğinin gerektirdiği değerleri de göz ardı etmemeleri çok önemlidir. Basında sansürün kaldırılışının 110. yıl dönümünde, ilimizde faaliyet gösteren yerel ve yaygın gazete, televizyon, radyo, dergi, internet haber siteleri ve haber ajansları temsilcileri olmak üzere tüm değerli basın çalışanlarının 24 Temmuz Basın Bayramını kutlar, kendilerine sağlık, başarı ve esenlikler dilerim."

- Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da yayımladığı mesajda, yerel ve ulusal basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.

Doğru, ilkeli, tarafsız bilgi ve güvenilir haber akışını sağlayan basın mensuplarının demokrasiler için vazgeçilmez olduğunu vurgulayan Zolan, şu ifadelere yer verdi:

"Sağlıklı toplum ve güçlü demokratik devletlerin en önemli unsurlarından olan basın mensuplarımızın varlığı bizleri, toplumu ve geleceğimizi aydınlatmaktadır. Mesai kavramı gözetmeden, gece gündüz halkın doğru haber alma özgürlüğü için çalışan basın, demokrasimizin en önemli güvencelerindendir. Şehrimiz için hayata geçirdiğimiz tüm hizmet ve faaliyetlerimizde mesai mevhumu gözetmeksizin bizimle birlikte çalışan, Denizlimizin dünya kenti hedefine ulaşmasında önemli katkılar veren basın mensuplarımızın 24 Temmuz Basın Bayramı'nı en içten duygularımla tebrik ederim."

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.