Denizli

Denizli'den kısa kısa

15:56 27 Temmuz 2018
Denizli'den kısa kısa

Denizli'de bir iş adamı ile Valilik arasında "Geleceğin Bilim Adamlarını Birlikte Yetiştirelim" sloganıyla başlatılan proje kapsamında laboratuvar yapımı için protokol imzalandı.

Valilik toplantı salonunda "Geleceğin Bilim Adamlarını Birlikte Yetiştirelim" sloganıyla başlatılan "50 Okula 50 Laboratuvar Kampanyası" protokol imza törenine Denizli Valisi Hasan Karahan ile iş adamı Nevzat Özel katıldı.

Vali Karahan, imza töreninde, okullarda öğrencilerin el becerilerini en üst düzeye çıkarma hedefiyle başlatılan kampanyanın önemine vurgu yaptı.

Hayırsever iş adamı Nevzat Özel ise eğitime katkı sağladığı için çok mutlu olduğunu ifade etti.

- Gençlik kampı sona erdi

Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından gerçekleştirilen Cankurtaran Yaz Kampı'nda farklı okullarda öğrenim gören lise öğrencileri bir araya geldi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, kamp boyunca şarkılar söylenip, geleneksel sokak oyunlarının oynandığı ve gençlere farklı alanlarda eğitimler verildiği belirtildi.

Açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci'nin şu ifadelerine yer verildi:

"En aktif meclislerimizden olan Gençlik Meclisimizin yıl boyu süren çeşitli aktiviteleri var. Eğitim İçin El Ele Projesi belki bu aktivitelerin en tanınanı. 10 yılını dolduran projemiz ile üniversiteye hazırlanan son sınıf ve mezun olan öğrencilerimizi üniversiteye hazırlıyoruz. Değerler eğitimi var, İngilizceyi daha iyi öğrenmeye yönelik projelerimiz var. Gençlik Meclisimiz de burada size çeşitli faaliyetler düzenliyor."

- İtfaiyeden şoförlere yangın eğitimi

Denizli Şoförler ve Otomobilciler Odası üyelerine Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Eğitim Merkezinde teorik ve uygulamalı olarak, temel yangın eğitimi, güvenli sürüş ve yaşam eğitimi verildi.

Şoförlere teorik eğitimin yanı sıra uygulamalı olarak yangın söndürme yöntemleri öğretilirken İtfaiye Dairesi Başkanlığı birimi de gezdirilerek çalışmalar ve teknik ekipmanlar hakkında bilgiler verildi.

Eğitimlerini tamamlayan şoförlere eğitmenler tarafından sertifikaları verildi.

- Vali Hasan Karahan şampiyon atlet Acet'i makamında kabul etti

Denizli Valisi Karahan, Türkiye Balkan Atletizm Şampiyonası'nda yüksek atlamadan altın madalya kazanan Alperen Acet'i makamında kabul etti.

Karahan burada yaptığı konuşmada, Bulgaristan'ın Stara Zagora kentinde düzenlenen ve 18 ülkeden sporcunun katıldığı şampiyonada yüksek atlamada Denizli'nin gururu olan Acet'e teşekkür etti.

Pamukkale Üniversitesi Beden Eğitimi Öğretmenliği 2. sınıf öğrencisi Acet'e gelecek yarışmalarda başarılar dileyen Karahan, "Başarı disiplinli ve özverili çalışmayla elde edilebilir. Sevgili sporcumuzun 7-12 Ağustos tarihlerinde Berlin'de yapılacak yarışlarda da madalyayla döneceğinden eminiz." dedi.

YORUMLAR

ETİKETLER
Haber7.com Yerel Haberler bölümünde yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haber kaynağı olan ajanslardır.